Επενδύσεις

Στα Αστέρια Γλυφάδας το πρώτο «υβριδικό» city resort της One & Only

  • Στεφανία Σούκη


Στόχος να λειτουργήσει το 2022 όπως ανέφερε ο Γιώργος Χρυσικός, CEO της Grivalia Hospitality στο Delphi Economic Forum

Μεγαλύτερο προϋπολογισμό, στα 110 εκατ. ευρώ έναντι του αρχικώς αναμενομένου και με ένα βαρύ όνομα από τον τουρισμό πολυτελείας, αναβιώνουν τα Αστέρια Γλυφάδας από την Grivalia Hospitality η οποία έχει τρέξει όλο το προηγούμενο διάστημα το δύσκολο δρόμο των αδειοδοτήσεων.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Διευθύνοντα Συμβούλου της εταιρείας κ. Γιώργου Χρυσικού στο πλαίσιο του 6ου Delphi Economic Forum, τα νέα Αστέρια Γλυφάδας θα λειτουργήσουν υπό την διαχείριση της διεθνούς αλυσίδας One & Only δημιουργώντας  το πρώτο υπερπολυτελές υβριδικό City resort της Αθήνας.

«Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα απαιτητικό project και θα προσπαθήσουμε να είναι έτοιμο του χρόνου το καλοκαίρι» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χρυσικός, με δεδομένες και τις πρόσθετες δυσκολίες λόγω της πανδημίας.

Ο κ. Γιώργος Χρυσικός

Τι περιλαμβάνει η επένδυση

Συνολικά, προβλέπεται η αξιοποίηση μιας έκτασης 285 στρεμμάτων, την οποία είχε αποκτήσει η Grivalia το 2017, μέσω του τουριστικού της «βραχίονα», της Grivalia Hospitality, έχοντας υπογράψει συμφωνία μακροχρόνιας μίσθωσης, η οποία ολοκληρώνεται το 2081. Το project αναπτύσσεται σε έκταση συνολικής επιφάνειας 271,7 στρέμματα και προβλέπει 15 δωμάτια, 12 σουίτες και 14 τουριστικές κατοικίες, 2 εστιατόρια, κέντρο spa, εκθεσιακό χώρο, αρχαιολογικούς περιπάτους, χώρους δραστηριοτήτων για παιδιά και εφήβους.

Η πρόσβαση στο κτίριο γίνεται μέσω ενός τεχνητού φυτεμένου λόφου που καταλήγει σε ένα υδάτινο στοιχείο στην είσοδο.

Η οργάνωση των εσωτερικών χώρων περιστρέφεται γύρω από ένα εσωτερικό αίθριο στο οποίο τοποθετούνται στοιχεία νερού και φύτευσης. Αυτά σε συνδυασμό με το φυσικό φως, δημιουργούν την αίσθηση εξωτερικού χώρου στο εσωτερικό του κτιρίου. Στον εξωτερικό χώρο και προς την πλευρά της παραλίας διαμορφώνονται καθιστικοί χώροι, υπαίθριες κολυμβητικές δεξαμενές και υπαίθρια bar.

Ανασχεδιάζονται επίσης, οι διαδρομές για την οδική πρόσβαση στο συγκρότημα με την κυκλοφορία οχημάτων και μικρών ηλεκτρικών αυτοκινήτων, με μέριμνα για την προσβασιμότητα ατόμων μειωμένης κινητικότητας σε όλους τους χώρους. Παράλληλα, διαμορφώνονται δύο αρχαιολογικοί περίπατοι στο βορειοανατολικό όριο. Σύμφωνα με την μελέτη, οι διαδρομές θα σημαίνονται με ενημερωτικές πινακίδες πληροφοριών των αρχαιολογικών θέσεων και τον κατάλληλο φωτισμό.

Βungalows και κατοικίες

Στο συγκρότημα θα εγκατασταθούν 100 αρχικά bungalows συνολικής επιφάνειας από 43 έως 49 τ.μ. έκαστο, τα οποία θα αποτελούν ανεξάρτητες μονάδες φιλοξενίας εκτός από δέκα που συνενώνονται ανά δύο για να δημιουργήσουν σουίτες. Στο σύνολό τους δημιουργούνται 95 επιπλωμένα διαμερίσματα.

Το σχέδιο περιλαμβάνει επίσης 14 ανεξάρτητες κατοικίες στο δυτικό όριο της έκτασης του συγκροτήματος, ενεργειακά αυτόνομες, με πρόβλεψη ιδιωτικού υπαίθριου χώρου καθώς και χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων για κάθε κατοικία.

 

Στις αναπτύξεις εντάσσονται και 2 κτίρια που περιλαμβάνουν 7 κατοικίες 152 έως 199 τ.μ και 7 δωμάτια ξενοδοχείου με επιφάνεια από 72 έως 75τ.μ. Επίσης, προβλέπεται και ξεχωριστή κατοικία συνολικής επιφάνειας 162 τ.μ. που αποτελείται από τρία ανεξάρτητα κτίρια, καθώς και γυμναστήριο, χώροι προσωπικού της προεδρικής σουίτας και υποστηρικτικοί χώροι.

Στους υποστηρικτικούς χώρους του συγκροτήματος περιλαμβάνονται αποδυτήρια, θερμαινόμενη πισίνα, αίθουσες σάουνα και χαμάμ αλλά και δύο εστιατόρια, bar. Η δόμηση μειώνεται κατά 650 τ.μ. και συνολικά η κάλυψη κατά 1.900 τ.μ. Επίσης οι κολυμβητικές δεξαμενές και τα στοιχεία νερού, από 1.560 τ.μ. αυξάνονται σε 3.950τ.μ. και 400 τ.μ. (στοιχεία νερού).

Διαβάστε ακόμα:

Γιατί διορθώνουν τα χρηματιστήρια – Το τεχνολογικό sell-off και οι διεθνείς πιέσεις

Tesla: Τέλος στα σχέδια αγοράς γης για εργοστάσιο στην Κίνα