Μία ακόμη ηλεκτρονική διαδικασία πλειστηριασμού θα πραγματοποιηθεί στις αρχές του νέου έτους για το γνωστό Ερασίνειο στο Κορωπί, το πρότυπο ογκολογικό νοσοκομείο που χτίστηκε στο Κορωπί, αλλά δε λειτούργησε ποτέ.

Το ακίνητο εκπλειστηριάζεται μέσω της επίσημης πλατφόρμας e-auction.gr, με τιμή πρώτης προσφοράς αντίστοιχη με την προηγούμενη διαδικασία, στα 24,4, εκατ. ευρώ και προγραμματισμένη ημερομηνία πλειστηριασμού στις 19 Ιανουαρίου 2023.

Με βάση τη σχετική παρουσίαση που έχει επιμεληθεί η γνωστή εταιρεία συμβούλων ακινήτων Δανός σε συνεργασία με την BNP Paribas Real Estate, το ακίνητο που βρίσκεται επί της οδού Σκοπευτηρίου, στο Κορωπί έχει «προνομιακή τοποθεσία λόγω της εγγύτητας της στη λεωφόρο Βάρης – Κορωπίου (8 χλμ. από την Αττική Οδό) και το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών “Ελευθέριος Βενιζέλος”. Απέχει επίσης, λίγα λεπτά από την Αθηναϊκή Ριβιέρα και το έργο του Ελληνικού».

Όπως επισημαίνεται, η κύρια χρήση στη γύρω περιοχή είναι κυρίως οικιστική, με κάποια μεγάλα καταστήματα λιανικής πώλησης, ενώ κοντά στο ακίνητο βρίσκεται και η Στρατιωτική Ακαδημία.

«Το ακίνητο είναι ιδανικό για ιατρική χρήση ή για οποιαδήποτε παρόμοια δραστηριότητα. Το οικόπεδο του ακινήτου βρίσκεται εκτός σχεδίου πόλεως και συγκεκριμένα εντός της Ζώνης Β. Κύριο πλεονέκτημα του συγκεκριμένου οικοπέδου συγκριτικά με τα άλλα οικόπεδο της παρακείμενης περιοχής στη Ζώνη Β, είναι η διατήρηση της τρέχουσας χρήσης -μη επιτρεπόμενη πλέον- και των συγκεκριμένων συντελεστών δόμησης  (σε περίπτωση κατεδαφίσεως η δυνατότητα δόμησης θα ήταν πολύ μικρότερη)».

Ως προς τα επιμέρους χαρακτηριστικά, το ημιτελές ιδιωτικό ογκολογικό νοσοκομείο είναι χωρητικότητας 210 κλινών και το κτίριο έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό 55% χτισμένο σε οικόπεδο με επιφάνεια σχεδόν 51 στρεμμάτων.

Το ιστορικό της επένδυσης, που σύμφωνα με την αναρτημένη ταμπέλα αντιστοιχεί σε 83 εκατ. ευρώ, πάει πίσω στη δεκαετία του ‘00 οπότε δημιουργήθηκε η εταιρεία Ερασίνειο Ογκολογική Θεραπευτική Κλινική και έμπαιναν οι βάσεις για το έργο με στόχο να δημιουργηθεί το μοναδικό νοσοκομείο που θα εξειδικευόταν σε θέματα πρόληψης, διάγνωσης, θεραπείας και αποκατάστασης νεοπλασματικών ασθενειών, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για τα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Εμπνευστής του φιλόδοξου σχεδίου ήταν ο μαιευτήρας Νικόλαος Λοΐσιος, τον οποίο πλαισίωνε ομάδα εξειδικευμένων γιατρών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, αλλά και σημαντικοί επενδυτές, όπως ο όμιλος Ρέστη και η Attica Ventures.

Το πρόβλημα όμως ήταν η χρονική συγκυρία δεδομένου ότι η ανάπτυξη του έργου συνέπεσε με την οικονομική κρίση, οδηγώντας τελικά σε διακοπή της χρηματοδότησης και πάγωμα των εργασιών, με αποτέλεσμα, αντί το Ερασίνειο να ανοίξει τις πύλες του το 2010, όπως προέβλεπε το χρονοδιάγραμμα, να οδηγηθεί σε ένα ηχηρό ναυάγιο.

Διαβάστε ακόμη

Αυτή είναι η πιο αυθεντική εμπειρία φαγητού στην Ελλάδα: Η ταβέρνα που εκθειάζουν τα μεγάλα ξένα media 

Lloyd’s Awards 2022: Βραβεύτηκαν οι κορυφαίοι της ελληνικής ναυτιλίας (pics)

Ευρώπη: Ανοίγει ο δρόμος για τις νέες γονιδιωματικές τεχνικές στα τρόφιμα