search icon

Επενδύσεις

Zetland Capital: Πάνω από 10 εκατ. ευρώ για το νέο Hilton Curio Collection – Από το 2023 στη Ρόδο

Η Hilton επιστρέφει τώρα στη Ρόδο από την οποία είχε αποχωρήσει στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας

Σε επένδυση άνω των 10 εκατ. ευρώ θα προχωρήσει η Zetland Capital για την αναβάθμιση του πρόσφατα αποκτηθέντος Lindian Village στη Ρόδο το οποίο από την επόμενη θερινή σεζόν και κατόπιν της σχετικής συμφωνίας συνεργασίας θα λειτουργήσει υπό το brand της ‘’Curio’’ της Ηilton.

Πρόκειται για μία ακόμη σημαντική «επώνυμη» άφιξη στο νησί, με τη Hilton μάλιστα να επιστρέφει τώρα στη Ρόδο από την οποία είχε αποχωρήσει στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας, με τις ιδιοκτησιακές αλλαγές στο μετέπειτα ‘’Sheraton Rhodes’’ το 2011.

Τώρα, με βάση το σχεδιασμό, με το τέλος της φετινής σεζόν θα ξεκινήσει η πλήρης αναβάθμιση του Lindian Village το οποίο, στο τέλος της περασμένης χρονιάς αποκτήθηκε από την Zetland σε ένα deal ύψους 27 εκατ. ευρώ, έχοντας αναθέσει στη SWOT Hospitality τη διαχείριση του πολυτελούς ξενοδοχείου.

Το παραθαλάσσιο resort που εξαγοράστηκε από την οικογένεια Σβυριάδη, αποτελείται από 188 πολυτελή δωμάτια και σουίτες, ενώ διαθέτει άμεση πρόσβαση σε ιδιωτική παραλία.

Μέσα από το πρόγραμμα ανακαίνισης και αναβάθμισης των εγκαταστάσεων του resort στόχος είναι «η ανάδειξη του σε κορυφαίο ταξιδιωτικό προορισμό», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, ενώ η συνεργασία με ξένο ισχυρό brand ήταν εξ’ αρχής ζητούμενο από τον επενδυτικό όμιλο.

Από την πλευρά του, ο όμιλος της Hilton ενισχύει περαιτέρω το αποτύπωμά του στην Ελλάδα έχοντας ήδη παρουσία ή προχωρώντας και σε νέες συνεργασίες σε κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς (Κρήτη, Σαντορίνη, Ρόδος) αλλά και στην Αθήνα με μεγάλο ορόσημο, ειδικά για την πρωτεύουσα το 2024. Τότε αναμένεται η λειτουργία του νέου project στο εμβληματικό ακίνητο της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας υπό τα brand του ομίλου Conrad και Waldord Astoria.

Αντίστοιχα, υπό το brand Curio αναμένεται να ανοίξει το 2024 στην Κηφισιά το πρώην Πεντελικόν, ιδιοκτησίας του ομίλου Δουζόγλου, με τον οποίο η Hilton έχει συμφωνία συνεργασίας και για το ξενοδοχείο του ομίλου στον Πειραιά υπό το brand ‘’Ηampto’’. Η ‘’Curio Collection’’ της Hilton είναι μία συλλογή με ένα παγκόσμιο χαρτοφυλάκιο με πάνω από 100 μοναδικά ξενοδοχεία και θέρετρα σε περισσότερες από 30 χώρες και περιοχές.

Από την πλευρά της, η εταιρεία επενδύσεων της Zetland Capital έχει βάλει πλέον στο επίκεντρο και την Ελλάδα ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με το τουριστικό real estate.

Η εταιρεία, που ιδρύθηκε το 2016 από τον Ahmed Hamdani, και πραγματοποιεί επενδύσεις ειδικού σκοπού στην Ευρώπη, έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 40 επενδύσεις σε 20 ευρωπαϊκές χώρες, ενώ πρόσφατα «έκλεισε» μία ακόμη χρηματοδότηση για το δεύτερο fund άνω των 620 εκατ. ευρώ για το ‘’Ζetland Special Situations Fund II’’ που ήδη έχει ανακοινώσει σημαντικές επενδύσεις ανά την Ευρώπη σε τομείς όπως η φιλοξενία, η αναψυχή, το real estate, οι αερομεταφορές και τα logistics.

Το ποσό αντιπροσωπεύει ανάπτυξη «σε ποσοστό 66% σε σύγκριση με το προηγούμενο fund του ομίλου, οδηγώντας τελικά σε περιουσιακά στοιχεία υπό διαχείριση άνω του 1 δισ. ευρώ», όπως επισημαίνεται από τον όμιλο.

Στην Ελλάδα, η Zetland έχει προχωρήσει σε συνεργασία, ξεκινώντας με το Lindian Village, με την SWOT Hospitality, από τις πλέον γνωστές εταιρείες διαχείρισης ξενοδοχείων, η οποία επί του παρόντος διαχειρίζεται ξενοδοχεία διεθνών εμπορικών brand όπως η Hyatt Hotels Corporation, η Marriott International Inc., η Nikki Beach Hotels & Resorts ενώ διαθέτει πιστοποίηση ως White Label Operator (WLO) από την Accor S.A., την Intercontinental Hotels & Resorts και την Leading Hotels of the World.

Διαβάστε ακόμη 

Υπό αναθεώρηση ο στόχος του ελλείμματος 2% λόγω των έκτακτων αναγκών

Οι φήμες για το Μ.Μ. και τον εκλογικό νόμο, ο μισθός της κυρίας Βρεττού και το ράλλυ (Ακρόπολις) της Ελλάκτωρ

Ιστορικό υψηλό με 697,25 ευρώ η μεγαβατώρα σήμερα στην Ελλάδα

Exit mobile version