Ιδιαίτερα κινητικοί αποδεικνύονται οι Ισπανοί της HIP στην Ελλάδα στο κομμάτι των εξαγορών στον τουρισμό πριν αλλά και εν μέσω πανδημίας.

Η εταιρεία, από τους μεγαλύτερους ιδιοκτήτες ξενοδοχειακών μονάδων στη Νότια Ευρώπη, που ανήκει σε επενδυτικά κεφάλαια της Blackstone, υπέγραψε συμφωνία για την εξαγορά της ξενοδοχειακής μονάδας «Elounda Blu» στην Ελλάδα από τη Ledra Hotels & Villas, της οικογένειας Σπανού.

Είχε προηγηθεί η συμφωνία με το Louis Group το 2019, την καλή περίοδο του ελληνικού τουρισμού, ωστόσο το γεγονός ότι οι Ισπανοί συνεχίζουν τις εξαγορές τώρα αποδεικνύει και τις προοπτικές του κλάδου στην Ελλάδα.

Δεν είναι τυχαία άλλωστε και η δήλωση του Αλεχάντρο Ερνάντεζ-Πουερτόλας, CEO και founding partner της HIP, «περί μακροπρόθεσμης εμπιστοσύνης στην Ελλάδα ως έναν κορυφαίο παγκόσμιο τουριστικό προορισμό».

Με την εξαγορά αυτή ο συνολικός αριθμός των ξενοδοχείων του χαρτοφυλακίου της HIP στην Ελλάδα ανέρχεται σε έξι. Η HIP σκοπεύει να επενδύσει περισσότερα από 6 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση, μετατροπή και επανατοποθέτηση του ξενοδοχείου στην αγορά.

Από την πλευρά της, η Ledra Hotels & Villas θα συνεχίσει να διαχειρίζεται την ξενοδοχειακή μονάδα, υπό διεθνή σημαία 5 αστέρων μετά την ανακαίνιση. To «Elounda Blu» είναι ξενοδοχείο 4 αστέρων με 183 δωμάτια και βρίσκεται σε έναν πολυτελή τουριστικό προορισμό της Ελλάδας.

Διαβάστε περισσότερα

Ταμείο Ανάκαμψης: 4 δισ. τον Ιούλιο + 8 δισ. φέτος – Eπιπλέον Ανάπτυξη έως 10,5%

Γιάννης Δράγνης (Golden Yachts): Άλμα στις διακοπές με superyachts

Φοιτητική κατοικία: Οι βραχυχρόνιες μισθώσεις εκτινάσσουν τα ενοίκια – Πως διαμορφώνονται οι τιμές ανά περιοχή