Επιχειρήσεις

Apple: Απόψε παρουσιάζει τα νέα της προϊόντα – Θρίλερ μέχρι τελευταία στιγμή για το iPhone 12

  • Βασίλης Τσακίρογλου


Στις 20:00 ώρα Ελλάδας η διαδικτυακή παρουσίαση των νέων προϊόντων της εταιρείας

Σήμερα στις 20:00 ώρα Ελλάδας, βάσει του επίσημου προγραμματισμού, θα αρχίσει η διαδικτυακή παρουσίαση των καινούργιων συσκευών και υπηρεσιών της Apple. Όπως είναι φυσικό, το ενδιαφέρον σχεδόν μονοπωλεί το λανσάρισμα του νέου μοντέλου iPhone.

Μέχρι την τελευταία στιγμή η Apple δεν επιβεβαιώνει αλλά ούτε και διαψεύδει ότι στην εκδήλωση θα εμφανιστεί το καινούργιο της smartphone. Και έτσι το κοινό, ανεξαρτήτως εάν ενδιαφέρεται να το αποκτήσει ή όχι, παραμένει σε αγωνία για το εάν το iPhone 12 θα αποκαλυφθεί σήμερα ή σε μια ξεχωριστή εκδήλωση, περί το μέσον του Οκτωβρίου -σύμφωνα με τη σχετική παραφιλολογία περί τα gadget.

Είτε απόψε είτε μερικές εβδομάδες αργότερα, το iPhone 12 θα έχει δυνατότητες σύνδεσης με τον νέο, επαναστατικό τύπο δικτύου κινητής τηλεφωνίας και μεταφοράς ψηφιακών δεδομένων 5G. Η νέα συσκευή θα επιστρέφει στο αισθητικό πρότυπο του iPhone 4, δηλαδή με περισσότερες αιχμές και λιγότερες καμπύλες. Θα φέρει τριπλή κάμερα και αισθητήρα LiDAR, ένα «ραντάρ» εξαιρετικά προηγμένης τεχνολογίας, το οποίο θα ενισχύσει τους αυτοματισμούς της φωτογραφικής μηχανής, ιδιαίτερα σε δύσκολες φωτιστικές συνθήκες, όπως το ημίφως ή το σκοτάδι.

Βελτιωμένη στο iPhone 12 αναμένεται να είναι η εφαρμογή αναγνώρισης χαρακτηριστικών προσώπου Face ID, η οθόνη, αλλά και η χωρητικότητα/αξιοπιστία της ενσωματωμένης μπαταρίας.

Οι έχοντες εκ των έσω πληροφόρηση, θεωρούν βέβαιο ότι η Apple θα παρουσιάσει 4 εκδοχές του iPhone 12, δύο οικονομικές και δύο premium. Γίνονται, μάλιστα, προβλέψεις ακόμη και για τις τιμές πώλησης καθενός από αυτά: Με οθόνη 5.4 ιντσών, το βασικό μοντέλο θα τιμάται προς 649 δολάρια, το iPhone 12 Max των 6.1 ιντσών από $749, το iPhone 12 Pro Max επίσης με οθόνη 6.1 ιν. από $999 ενώ η ναυαρχίδα της σειράς, το iPhone 12 Pro Max των 6.7 ιντσών, θα πωλείται στην αρχική τιμή των $1.099. Εξυπακούεται ότι όλες οι τιμές που αναφέρονται εδώ είναι ανεπίσημες, απλώς κατ’ εκτίμηση και αφορούν στην αγορά των ΗΠΑ. Οποιαδήποτε αναγωγή στα καθ’ ημάς, είναι παρακινδυνευμένη.

Το Apple Watch και το iPad

Το πιθανότερο σενάριο για την αποψινή εκδήλωση της Apple είναι να δοθεί έμφαση στο νέο wearable («ρολόι»), καθώς και στα iPad, τα ασύρματα ακουστικά καθώς και σε άλλες συσκεύες, υπηρεσίες κ.λπ.

Στην 6η γενιά του πλέον, το Apple Watch αναμένεται να έχει επιπλέον δυνατότητα καταγραφής του επιπέδου οξυγόνωσης στο αίμα του χρήστη.

Εκτός των προϊόντων, αλλά άμεσα συνδεδεμένη με τις προδιαγραφές λειτουργίας του, τις προσδοκίες και τις επιδόσεις τους, είναι η επίσημη παρουσίαση του λειτουργικού συστήματος iOS 14. Παρόμοιες αναβαθμίσεις θα ανακοινώσει η Apple για το software των Apple Watch και iPad.

Όπως και να ‘χει πάντως, όλες οι σχετικές απορίες θα λυθούν κατά την εκδήλωση όπου θα λάμψουν οι νέες συσκευές της κολοσσιαίας αμερικανικής εταιρείας. Εκτός εάν το «θρίλερ» γύρω από το iPhone 12 παραταθεί για περίπου άλλον ένα μήνα.

Πηγή: www.protothema.gr