Επιχειρήσεις

British Airways: Ιδρύει νέα αεροπορική εταιρεία για πτήσεις χαμηλού κόστους

  • newsroom


Η νέα εταιρεία θα αρχίσει να λειτουργεί το αργότερο το καλοκαίρι του 2022, από το δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο του Λονδίνου

Μια θυγατρική αεροπορική εταιρεία που θα εκτελεί πτήσεις χαμηλού κόστους ανακοίνωσε ότι θα δημιουργήσει η British Airways, με στόχο να μπορέσει να ανταγωνιστεί τη Ryanair και την EasyJet.

Όπως αναφέρει το CNN, ο CEO της British Airways, Sean Doyle, ανακοίνωσε στο προσωπικό της εταιρείας ότι η θυγατρική θα λειτουργεί παράλληλα με τη British Airways στο αεροδρόμιο Gatwick, από όπου θα εξυπηρετεί τις «εξαιρετικά ανταγωνιστικές σύντομες πτήσεις».

Η νέα εταιρεία θα αρχίσει να λειτουργεί το αργότερο το καλοκαίρι του 2022, από το δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο του Λονδίνου.

Εκπρόσωπος της International Airlines Group (IAG), στην οποία ανήκει η British Airways, επιβεβαίωσε την είδηση στο CNN, ωστόσο αρνήθηκε να δώσει περισσότερες πληροφορίες για το θέμα.

Το 1998 η British Airways είχε ιδρύσει τη Go Fly, μια εταιρεία χαμηλού κόστους που λειτουργούσε στο αεροδρόμιο Stansted του Λονδίνου με προορισμό αρκετές πόλεις της Ευρώπης. Την εταιρεία αγόρασε τέσσερα χρόνια αργότερα η EasyJet, η οποία σήμερα είναι η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία που δραστηριοποιείται στο Gatwick.

Εξάλλου, η πανδημία του κορωνοϊού προκάλεσε στην IAG ισχυρές απώλειες, οι οποίες έφτασαν στα 2,3 δισ. δολάρια κατά το α’ εξάμηνο 2021, με τη British Airways να «ευθύνεται» για ένα μεγάλο μέρος τους.

Διαβάστε ακόμη

Φράγκου: Συγχώνευσε δύο εταιρείες φτιάχνοντας τη μεγαλύτερη εισηγμένη της Wall Street

Οι Γερμανοί φοβούνται τον πληθωρισμό και «φορτώνουν» χρυσό

Wall Street: Κινείται ανοδικά μετά τον… χρησμό Πάουελ