Επιχειρήσεις

Χαρτοφυλάκιο ακινήτων 140 εκατ. ευρώ έως το τέλος του 2021 θέλει η ICI ΑΕΕΑΠ

  • Στεφανία Σούκη


Για τη χρηματοδότηση των νέων επενδύσεων και την αγορά των νέων ακινήτων, η διοίκηση έχει σκοπό να εξετάσει κάθε εναλλακτική, όπως μπορεί να είναι για παράδειγμα η αύξηση κεφαλαίου ή η έκδοση ομολόγου

Χαρτοφυλάκιο ακινήτων αξίας 140 εκατ. ευρώ, σημαντικό αυξημένο σε σχέση με τα 95,5 εκατ. ευρώ του 2020, θα έχει έως το τέλος της αυτής της χρονιάς η Intercontinental International ΑΕΕΑΠ, με τη διοίκηση της εταιρείας να βρίσκεται παράλληλα στη φάση της εκπόνησης νέου επενδυτικού στρατηγικού σχεδίου με ορίζοντα για την επόμενη επταετία.

Το εν λόγω σχέδιο, στο οποίο αναφέρθηκε χθές και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Ευάγγελος Κοντός, στο πλαίσιο της τακτικής γενικής συνέλευσης, πρόκειται μάλιστα να είναι έτοιμο και να παρουσιαστεί μέχρι το τέλος της χορνιάς.

Για τη χρηματοδότηση των νέων επενδύσεων και την αγορά των νέων ακινήτων, η διοίκηση έχει σκοπό να εξετάσει κάθε εναλλακτική, όπως μπορεί να είναι για παράδειγμα η αύξηση κεφαλαίου ή η έκδοση ομολόγου. Σημειωτέον ότι η εταιρεία ανακοίνωσε πρίν από λίγες ημέρες και τη σύναψη δανείου με τη μορφή έκδοσης ομολογιών έως 40 εκατ. ευρώ από την Eurobank. Στόχος πάντως είναι έως τα μέσα του 2023 η αξία του χαρτοφυλακίου ακινήτων της εταιρείας να αντιστοιχεί σε ένα ύψος άνω των 200 εκατ. ευρώ, σταδιακά με νέες αγορές.

Η Eπενδυτική Ακινήτων προχώρησε πρόσφατα στην αγορά του ακινήτου της Glaxo στη λεωφόρο Κηφισίας στην κατηγορία των γραφείων, ενώ προσεχώς πρόκειται να πραγματοποιηθούν δύο νέες αγορές, συνολικού ύψους 17 εκατ. ευρώ στο χώρο των σούπερ μάρκετ. Για το ακίνητο της Glaxo (με τίμημα 12,05 εκατ. ευρώ) η φαρμακευτική θα παραμείνει ως μισθωτής, ενώ για το υπόλοιπο τμήμα του ακινήτου, περίπου το 60%, υπάρχει ενδιαφέρον από οκτώ εταιρείες.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι το χαρτοφυλάκιο της ICI ΑΕΕΑΠ περιλαμβάνει 33 ακίνητα, συνολικής επιφάνειας 46 χιλ. τ.μ. συνολικής αξίας 107,51 εκατ. ευρώ και μέση απόδοση 8,5%. Με βάση την αξία του ποσοστό 51% αφορά τα εμπορικά ακίνητα, 21% γραφεία, 25% μικτές χρήσεις και 3% διαμερίσματα.

Διαβάστε περισσότερα

Tουρισμός για όλους: Ξεκινούν οι αιτήσεις – Οι δικαιούχοι και όσα αλλάζουν φέτος

Φθηνότερο ρεύμα: Λήγει η προθεσμία για αιτήσεις – Ποιοι είναι δικαιούχοι

Δικηγόροι: Έρχεται επιδότηση έως 2.000 ευρώ – Οι δικαιούχοι και η διαδικασία για τις αιτήσεις