Επιχειρήσεις

Cisco: Νέες συνεργασίες για το Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού

  • newsroom


Η εταιρεία σκοπεύει να εγκαινιάσει επισήμως το hub της στη Θεσσαλονίκη αμέσως μόλις αρθούν τα περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό

Νέες συνεργασίες που αφορούν το Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων της Cisco στη Θεσσαλονίκη, αναμένεται να ανακοινώσει μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο η εταιρεία. Η Cisco σκοπεύει να εγκαινιάσει επισήμως το hub της στο κτίριο των Παλαιών Σφαγείων, αμέσως μόλις αρθούν τα περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί λόγω της πανδημίας που έχει προκαλέσει ο κορωνοϊός και το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Τα παραπάνω δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Έλενα Πρασσάκη, διευθύντρια μάρκετινγκ και επικοινωνίας της Cisco για την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Μάλτα, επισημαίνοντας ότι οι συμφωνίες που θα υπογραφούν για το Κέντρο στη Θεσσαλονίκη αφορούν συνεργασίες με δημόσια και ιδιωτικά ακαδημαϊκά ιδρύματα, φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και περιφέρειες, καθώς και ελληνικές και πολυεθνικές επιχειρήσεις.

Με αφορμή δημοσιεύματα, η Έλ. Πρασσάκη διευκρίνισε πως η Cisco δεν εγκαταλείπει τη συμμετοχή της στην υλοποίηση έξυπνων πόλεων, που αποτελεί ένα από τα αντικείμενα με τα οποία ασχολείται και το Κέντρο στη Θεσσαλονίκη.

Λύσεις smart city και μαθήματα ψηφιακών δεξιοτήτων

«Μόνο σε ένα προϊόν διακόπηκε η παραγωγή του, που είναι η εφαρμογή διαχείρισης Kinetic», διευκρίνισε η ίδια. «Ανάλογα με την περίπτωση και τις απαιτήσεις, ήδη προτείνονται αντίστοιχες εφαρμογές/πλατφόρμες άλλων κατασκευαστών, εγχώριων ή του εξωτερικού, που ανήκουν στο οικοσύστημα συνεργατών μας. Κάποιες είναι μάλιστα διαθέσιμες προς επίδειξη στο Κέντρο μας. Όλη η απαραίτητη υποδομή για την υλοποίηση της έξυπνης πόλης (Routing, Switching, Wifi6, LoRa, Cybersecurity, Severs etc) όχι μόνο υφίσταται κι αναβαθμίζεται, αλλά εμπλουτίζεται περαιτέρω, με την προσθήκη εξοπλισμού καμερών παρακολούθησης, αισθητήρων και άλλων συστημάτων.

To κέντρο μας στη Θεσσαλονίκη δεν έχει σχέση μόνο με το kinetic. Οι λύσεις smart city είναι μόνο μερικές από τις πολλές που δείχνουμε στο Κέντρο, όπως τηλεϊατρική, εκπαίδευση, αγροτικά, ενέργεια, ασφάλεια κτλ», επισημαίνει η Έλ. Πρασσάκη και προσθέτει ότι, παράλληλα, στο κέντρο στη Θεσσαλονίκη «τρέχουν» ήδη από τον Ιούλιο μαθήματα ψηφιακών δεξιοτήτων.

Τέλος, η Έλ. Πρασσάκη υπενθυμίζει ότι στις 17 Δεκεμβρίου η Cisco ανακοίνωσε δεύτερο κέντρο καινοτομίας στην Ελλάδα («Διεθνές Κέντρο Θαλάσσιας Τεχνολογίας και Καινοτομίας), το οποίο θα δημιουργηθεί σε συνεργασία με την ONEX στη Σύρο.

Διαβάστε ακόμη

Τράπεζα Πειραιώς: Αίτημα στο ΧΑ για την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των νέων μετοχών

Apivita: Εκτός ο Κουτσιανάς – Η Exea εξαγόρασε τις μετοχές του

Χρηματιστήριο Αθηνών: Διατήρησε τις 813 μονάδες παρά τις απώλειες κατά 1%