search icon

Επιχειρήσεις

Citi: Υπερδιπλασιασμός των κερδών για τη Mytilineos – Άνοδος έως 31,5% για τη μετοχή

«H Mytilineos διαθέτει όλα τα εχέγγυα, προκειμένου να εμφανίσει επιπλέον ανάπτυξη και μετά το 2022»

Τη σύσταση «buy» για τη μετοχή της Mytilineos διατηρεί η Citi, δίνοντας τιμή – στόχο στα 22 ευρώ, κάτι που μεταφράζεται σε απόδοση 31,5% σε σχέση με τα τρέχοντα επίπεδα (16,7 ευρώ). 

Άλλωστε, η αμερικανική επενδυτική τράπεζα προβλέπει υπερ-διπλασιασμό των κερδών της ελληνικής εταιρείας το 2022 (σε σχέση με το 2020), με τα αποτελέσματα EBITDA να φθάνουν τα 550 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη να αγγίζουν τα 297 εκατ. ευρώ.  

Εξηγεί δε, ότι η Mytilineos διαθέτει όλα τα εχέγγυα, προκειμένου να εμφανίσει επιπλέον ανάπτυξη και μετά το 2022. Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο, η Citi δεν αποκλείει τον διπλασιασμό του μερίσματος για το έτος χρήσης 2022, το οποίο υπολογίζεται στο 0,81 ευρώ ανά μετοχή (0,42% ευρώ το 2021), υποδηλώνοντας μερισματική απόδοση 4,5%.   

Οι πληρωμές μερισμάτων, συνεχίζει ο διεθνής οίκος, εκτιμάται ότι θα αντιπροσωπεύουν το 25% των λειτουργικών ταμειακών ροών της περιόδου 2023 – 2024 έναντι ποσοστού 15% της προηγούμενης τριετίας

Όσον αφορά την πορεία των επιμέρους κλάδων δραστηριοποίησης της Mytilineos, η Citi επισημαίνει τα εξής: 

Διαβάστε επίσης:

Νταβός: Κόμβος τεχνολογίας η Ελλάδα – Οι συζητήσεις με Google και Meta (Facebook)

Η καλή εβδομάδα του Β.Μ, τα lear jets των Αράβων και τα πετρέλαια, τα σούπερ (μάρκετ) deals που χάλασαν και μια αγωγή (ακόμα) για το Λαγονήσι

Με θετικό πρόσημο ο όμιλος Ελλάκτωρ στο πρώτο τρίμηνο

Exit mobile version