Τα οικονομικά του αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο του 2022 ανακοίνωσε την Τρίτη ο όμιλος Ελλάκτωρ, ο οποίος παρουσίασε έσοδα ύψους 220 εκατ. ευρώ, αυξημένα δηλαδή κατά 14% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Επιπλέον, τα συγκρίσιμα EBITDA του ομίλου ανήλθαν στα 67 εκατ. ευρώ, ενισχυμένα κατά 65% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2021.

Τα κέρδη προ φόρων του ομίλου ανήλθαν στα 12 εκατ. ευρώ, αυξημένα σε ετήσια βάση, σηματοδοτώντας το τρίτο συνεχόμενο κερδοφόρο τρίμηνο για τον όμιλο.

Τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 7 εκατ. ευρώ, σε θετικό έδαφος για πρώτη φορά από το πρώτο τρίμηνο του 2019.

Το ανεκτέλεστο υπόλοιπο ανέρχεται σε 2,6 δισ. ευρώ, έναντι 1,7 δισ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2021.

Σχολιάζοντας τα Οικονομικά Αποτελέσματα του Α’ Τριμήνου 2022, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΛΛΑΚΤΩΡ Ευθύμιος Μπουλούτας ανέφερε:

« Το 1ο Τρίμηνο του 2022, επισφραγίζει τη θετική πορεία του Ομίλου ως αυτή αποτυπώθηκε και στα ετήσια αποτελέσματα του ’21 και επαναφέρει την ΕΛΛΑΚΤΩΡ σε καθαρή κερδοφορία για πρώτη φορά από το 2019 (ή μετά από 11 ζημιογόνα τρίμηνα) επιβεβαιώνοντας τους στρατηγικούς στόχους της διοίκησης. Με κέρδη μετά από φόρους (1) €14 εκατ., συγκρίσιμα λειτουργικά κέρδη (EBITDA)(1) €67,3 εκατ. και με περιθώριο λειτουργικών κερδών να διαμορφώνεται στο υψηλότερο σημείο των τελευταίων 4 ετών αγγίζοντας το 31%, ο Όμιλος αφήνει πίσω του μία μακρά διαδρομή αρνητικών αποτελεσμάτων και βρίσκεται σε τροχιά επίτευξης των στόχων μας για το 2022.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κατασκευαστική μας δραστηριότητα με το ανεκτέλεστο να ανέρχεται πλέον σε €2,6 δισ., κατέγραψε οριακή θετική λειτουργική κερδοφορία μετά από πολλά χρόνια συσσωρευμένων ζημιών.

Σημειώνεται επίσης ότι, μετά την συμμετοχή της Motor Oil Hellas (ΜΟΗ) με ποσοστό 29,9% στο μετοχικό κεφάλαιο της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ο Όμιλος έλαβε προσφορά από τη ΜΟΗ, με την οποία εκδηλώνεται το ενδιαφέρον της για την εξαγορά του 75% νέας εταιρείας, στην οποία θα εισφερθεί ο κλάδος των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) της ΕΛΛΑΚΤΩΡ. Κατόπιν τούτου η ΕΛΛΑΚΤΩΡ ευρίσκεται στη διαδικασία αξιολόγησης της εν λόγω προσφοράς, ενώ έχει αναθέσει σε χρηματοοικονομικό σύμβουλο την εκπόνηση γνωμοδότησης περί του ευλόγου του τιμήματος (fairness opinion).

Παρά τις προκλήσεις του πολέμου στην Ουκρανία και του αυξημένου πληθωρισμού, ο Όμιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ έχοντας ολοκληρώσει μια σημαντική πορεία αναδιάρθρωσης, με νέα πλέον μετοχική βάση, επανέρχεται στο ανταγωνιστικό περιβάλλον και είναι έτοιμος να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις του κλάδου υποδομών, στοχεύοντας στη δημιουργία σταθερής και μακροχρόνιας αξίας για τους μετόχους, τους εργαζομένους και την ελληνική κοινωνία».

Διαβάστε ακόμα:

Το ντιλ του 1 δισ. και τα 5 επιχειρηματικά ραντεβού των Αράβων στην Αθήνα

«Λευκός καπνός» για εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο – Πώς έφτασαν σε συμφωνία οι «27»

Το μεγάλο «crash test» για τις τιμές – Αποκλιμάκωση ή νέο κύμα αυξήσεων;