Κέρδη ρεκόρ περιμένει η Citi από τη Mytilineos το πρώτο τρίμηνο της φετινής χρονιάς. Σε ανάλυσή του ο οίκος εκτιμά ότι η κερδοφορία της εταιρείας όχι μόνο δεν επηρεάζεται από της σημερινές γεωπολιτικές εξελίξεις και τις τιμές του φυσικού αερίου, αλλά αντιθέτως βγαίνει ευνοημένη από αυτές.

Η Citi προβλέπει το EBITDA για το Q1 2022 να σκαρφαλώνει στα €130 εκατ., αύξηση 60% σε σχέση με πέρυσι, ενώ ανεβάζει την πρόβλεψή της για το ετήσιο EBITDA του 2022 στα €568 εκατ. και στα €727 εκατ. το 2023.

Ο υπερδιπλασιασμός των κερδών της Mytilineos τα επόμενα έτη, τροφοδοτείται από:

Μεταλλουργία: Ενίσχυση των τιμών αλουμινίου και κυρίως των premia με ταυτόχρονη διατήρηση σταθερής βάσης κόστους για τα επόμενα έτη

Ενέργεια: Mytilineos λειτουργεί τον πιο αποδοτικό στόλο θερμικών μονάδων στην Ελλάδα, ο οποίος αναμένεται να διπλασιάσει την κερδοφορία του με την ένταξη της νέας μονάδας το καλοκαίρι

ΑΠΕ: δυναμική ανάπτυξη του τομέα ΑΠΕ, ιδιαίτερα την επόμενη διετία, με την γρήγορη αξιοποίηση του portfolio της εταιρείας σε Ελλάδα και Εξωτερικό.

Ο αναλυτής της CITI, προχώρησε ένα βήμα παρακάτω, και σε μία ασυνήθιστη κίνηση για τα δεδομένα των Ελληνικών εταιρειών, ανοίγοντας ένα παράθυρο 30 ημερών (30-day positive catalyst watch) στο οποίο αναμένει σημαντικές θετικές εξελίξεις προτού προβεί σε πιθανή αναβάθμιση της MYTILINEOS. Τέτοιες εξελίξεις θα μπορούσαν να είναι:

1 Η επιβεβαίωση ενός αναμενόμενα πολύ δυνατού σετ αποτελεσμάτων για το Q1 2022 (τα αποτελέσματα ανακοινώνονται στις 4 Μαΐου)

2Η ένταξη της εταιρείας στο βασικό δείκτη της MSCI στις 12 Μαΐου (γεγονός το οποίο θα έχει σημαντικά άμεσα και μακροπρόθεσμα οφέλη)

3Η συνέχιση του επενδυτικού ενδιαφέροντος για τη MYTILINEOS και η ενίσχυση της μετοχικής της σύνθεσης με σημαντικούς ξένους θεσμικούς επενδυτές

Διαβάστε ακόμη

«Πολεμικό» πληθωρισμό για Ελλάδα και Ευρώπη ανακοινώνει η Eurostat

Ανεβάζει ταχύτητα ο τουρισμός: Νέα δρομολόγια το καλοκαίρι για Ελλάδα από τις αεροπορικές εταιρείες

Έρχεται νόμος για τα καταπατημένα, δεν… έρχονται οι νέες ταυτότητες, η Εθνική Τράπεζα και το ψυγείο, το κόκκινο δάνειο-γίγας, το fund και η δίκη