Αυξημένα συγκρίσιμα καθαρά κέρδη στα 316,9 εκατ. ευρώ εμφάνισε η Coca Cola HBC στο α’ εξάμηνο του 2022, καταγράφοντας ετήσια άνοδο 34,5%.

Ο όγκος πωλήσεων σημείωσε αύξηση 18,1% στα 1,33 δισ. ευρώ, ενώ τα καθαρά έσοδα από πωλήσεις σημείωσαν αύξηση 29,6% και διαμορφώθηκαν στα 4,209 δισ. ευρώ.

Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 152,9 εκατ. ευρώ μειωμένα κατά 34,4%, ενώ τα λειτουργικά κέρδη ανήλθαν σε 275,7 εκατ. ευρώ, με πτώση 21,3% σε ετήσια βάση.

Τα συγκρίσιμα λειτουργικά κέρδη σε οργανική βάση αυξήθηκαν κατά 23,0%, με τα περιθώρια κέρδους να αυξάνονται κατά 30 μονάδες βάσης σε οργανική βάση, φτάνοντας στο 11%, επωφελούμενα από την τιμολογιακή πολιτική, το βελτιωμένο μείγμα και την αποτελεσματική διαχείριση του κόστους.

Οι καθαρές ταμειακές ροές ανήλθαν σε 332,9 εκατ. ευρώ αυξημένες κατά 20%.

Ο ισχυρός ισολογισμός και η ρευστότητα διατηρούνται μετά και την πληρωμή του μερίσματος ποσού €0,71 ευρώ ανά μετοχή τον Αύγουστο.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα ο CEO της Cοca Cola ΗBC Ζόραν Μπογκντάνοβιτς , έκανε λόγο για ισχυρές επιδόσεις το πρώτο εξάμηνο και σημείωσε ότι η εταιρεία επιαναφέρει το guidance για το 2022 και αναμένει συγκρίσιμα EBIT της τάξης των 740-820 εκατομμυρίων ευρώ .

«Πετύχαμε ισχυρή απόδοση στο πρώτο εξάμηνο, καθώς συνεχίσαμε να υλοποιούμε την στρατηγική ανάπτυξής μας με προσήλωση και πειθαρχία, πραγματοποιώντας πρόοδο στις δεσμεύσεις μας για βιωσιμότητα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους ανθρώπους μας για την εξαιρετική συμβολή τους σε καθημερινή βάση. Είμαι επίσης ιδιαίτερα ευγνώμων για την ισχυρή συνεργασία μας με πελάτες και προμηθευτές εν μέσω αυτής της ευμετάβλητης περιόδου.

Η ποιότητα του χαρτοφυλακίου των προϊόντων 24ωρης/7ήμερης κατανάλωσης, οι δυνατότητες διαχείρισης της αύξησης των καθαρών εσόδων και η άριστη υλοποίηση της στρατηγικής ανάπτυξής μας επέτρεψαν να επωφεληθούμε πλήρως από την ανάκαμψη μετά την πανδημία σε όλες τις αγορές μας και να συνεχίσουμε να κερδίζουμε σημαντικό μερίδιο αγοράς. Είμαι ικανοποιημένος που επιτύχαμε ισχυρή οργανική αύξηση, με ισορροπημένη συμβολή από τον όγκο πωλήσεων και τα έσοδα από πωλήσεις ανά κιβώτιο. Η τιμολογιακή πολιτική, το μείγμα και οι ενέργειες βελτιστοποίησης του κόστους μάς βοήθησαν να αντισταθμίσουμε τις αυξήσεις του κόστους πρώτων υλών, εξασφαλίζοντας την επιτυχή μετατροπή της αύξησης των καθαρών εσόδων από πωλήσεις σε κέρδη και ρευστότητα.

Οι συνεπείς επενδύσεις μας κατά τη διάρκεια των προηγούμενων ετών σε ευκαιρίες υψηλής απόδοσης, στις ικανότητες τις οποίες έχουμε θέσει ως προτεραιότητα καθώς και στη δυναμικότητά μας, οδηγούν στην ανάπτυξη σήμερα. Θα συνεχίσουμε τις στοχευμένες επενδύσεις με στόχο την ανάπτυξη.

Είμαστε πεπιεσμένοι ότι η στενή συνεργασία με τους πελάτες μας, το ισχυρό χαρτοφυλάκιό μας καθώς και οι ικανότητες των ανθρώπων μας, θα μας επιτρέψουν να συνεχίσουμε να δημιουργούμε αξία ακόμα και εν μέσω μιας περιόδου μακροοικονομικής και γεωπολιτικής αβεβαιότητας. Επαναφέρουμε τις εκτιμήσεις για το 2022 και αναμένουμε τα συγκρίσιμα λειτουργικά κέρδη να διαμορφωθούν στο εύρος των €740 με 820 εκατ.»

Διαβάστε ακόμη:

Είναι επίσημο: Τέλος στα φθηνά εισιτήρια των €10 από την Ryanair

ΤΕΞΑΠΡΕΤ: Νέο «σφυρί» για το συγκρότημα στο Καλοχώρι – Το άδοξο τέλος μιας βιομηχανικής δύναμης (pics)

Berkshire Hathaway: Ζημιές $44 δισ. αλλά οι επενδυτές… πίνουν νερό στο όνομα του Μπάφετ