Τα εμβληματικά εισιτήρια των 10 ευρώ που απολάμβαναν μέχρι τώρα οι πελάτες της Ryanair θα εξαφανιστούν για «αρκετά χρόνια» από την αγορά, λόγω της εκτόξευσης της τιμής των καυσίμων, διεμήνυσε ο επικεφαλής της αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους.

Σε συνέντευξή του στο Radio 4 του BBC, o Μάικλ Ο’ Λίρι ανέφερε ότι η εκτίμησή του είναι για μια αύξηση στη μέση τιμή των εισιτηρίων περί τα 10 ευρώ την επόμενη 5ετία, κι έτσι η μέση τιμή τους θα διαμορφωθεί από τα 40 ευρώ πέρυσι στα 50 ευρώ έως το 2027.

Όπως είπε: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα φθηνότερα από τα εισιτήριά μας που χρησιμοποιούνται για προωθητικούς λόγους και κοστίζουν μόλις ένα ευρώ (σσ. Για την ακρίβεια 99 σεντς), δεν θα τα ξαναδούμε για τα επόμενα χρόνια».

Αν και οι αυξανόμενες τιμές των καυσίμων που επηρεάζουν τα εισιτήρια, πλήττουν τις τσέπες των καταναλωτών, ο Ο’ Λίρι εμφανίστηκε σίγουρος ότι ο αριθμός των πελατών του θα παραμείνει σταθερός. Μάλιστα, πιστεύει ότι οι ταξιδιώτες θα κατακλύσουν τις φθηνότερες εναλλακτικές για τα ταξίδια τους, όπως είναι η Ryanair και η EasyJet.

Διαβάστε ακόμη:

Φυσικό αέριο: Οι τιμές τραβούν ξανά την ανηφόρα λόγω κρίσης και…Ρήνου

Berkshire Hathaway: Ζημιές $44 δισ. αλλά οι επενδυτές… πίνουν νερό στο όνομα του Μπάφετ

«Ψηφιακό» μπλοκάρισμα της εφορίας σε μεταβιβάσεις Ι.Χ.