Πιστή στη δέσµευση και το όραµά της να εδραιώσει και να επεκτείνει την ευέλικτη διασύνδεση µεταξύ των νησιών του Αιγαίου, η Cycladic προχωρά σε µια σειρά από νέες καινοτόµες επενδύσεις σχεδιάζοντας να λειτουργήσει τα πρώτα ηλεκτρικά αεροπλάνα στην Ελλάδα. Επιπρόσθετα αναδιαµορφώνει το πρόγραµµά της κατά τη θερινή περίοδο µε νέες απευθείας συνδέσεις ελληνικών προορισµών όπως η Αστυπάλαια και η Μήλος, το οποίο ξεκινά στις 15 Ιουνίου. Ταυτόχρονα η διοίκηση της εταιρείας συνεχίζει τις προσπάθειες για την διεξαγωγή προγραµµατισµένων πτήσεων σε προορισµούς όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη, τους οποίους για γραφειοκρατικούς λόγους δεν έχει ακόµη εντάξει στο θερινό της πρόγραµµα παρά το γεγονός ότι τους εξυπηρετούσε επιτυχηµένα κατά τη χειµερινή περίοδο. 

Ενέργειες για την άρση των γραφειοκρατικών εµποδίων 

Ταυτόχρονα µε την υλοποίηση του επενδυτικού της προγράµµατος, η Διοίκηση της εταιρείας συνεχίζει τις προσπάθειες για την άρση των γραφειοκρατικών εµποδίων που της στερούν µέχρι και σήµερα τη δυνατότητα να εντάξει στο πρόγραµµά της ελκυστικούς καλοκαιρινούς προορισµούς όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη.  

Η εταιρεία υλοποίησε µε συνέπεια και επιτυχία το σύνολο του προγραµµατισµένου χειµερινού πτητικού της έργου σε αυτούς τους προορισµούς, αποδεικνύοντας έµπρακτα την επιχειρησιακή της ετοιµότητα και αξιοπιστία. Σηµειώνεται σε αυτό το σηµείο ότι η Cycladic είναι µια αυτόνοµη ιδιωτική επένδυση χωρίς κρατική ενίσχυση, ευρωπαϊκή στήριξη ή επιδότηση. 

Νέοι Προορισµοί 

Στη βάση των θερινών της εργασιών η εταιρεία δραστηριοποιείται και συνδέει 6 νησιωτικούς προορισµούς: Σύρο, Νάξο, Πάρο, Αστυπάλαια, Ηράκλειο και Μήλο, παρέχοντας σε αυτό το πλαίσιο µία µοναδική λύση σε Έλληνες και ξένους επισκέπτες αυτών των νησιών, αλλά και διευκολύνοντας την καθηµερινότητα των µόνιµων κατοίκων τους. 

Ταυτόχρονα, εν αναµονή των εγκρίσεων για την διεξαγωγή προγραµµατισµένων πτήσεων σε αεροδρόµια όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη, η εταιρεία συνεχίζει απρόσκοπτά την εκτέλεση πτήσεων charter καθ’ όλη τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου. 

Ηλεκτρικά Αεροπλάνα 

Η Διοίκηση της Cycladic προχώρησε στη στρατηγική συνεργασία µε την εξειδικευµένη εταιρεία Monte Aircraft Leasing Limited για την έναρξη προγράµµατος σταδιακής µετατροπής του στόλου των αεροσκαφών της Cessna Grand Caravan σε ηλεκτροκίνητα που θα εκπέµπουν µηδενικούς ρύπους. Η διαδικασία µετατροπής θα ξεκινήσει ταυτόχρονα µε την έναρξη λειτουργίας του σχετικού νοµοθετικού και κανονιστικού πλαισίου. Η Cycladic –επικεντρωµένη στη βιώσιµη αεροπλοΐα είναι η πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα που προχωρά σε µια στρατηγική συνεργασία αυτής της µορφής. 

Στόλος τελευταίας τεχνολογίας

Υπό το πλαίσιο των νέων επενδύσεων, η Cycladic εστιάζει στην έννοια της βιώσιµης τουριστικής ανάπτυξης, µέσω της στρατηγικής ανάπτυξης του δικτύου της. Με βάση την Πάρο και 3  υπερσύγχρονα Cessna Grand Caravan στον στόλο της, η ιδιωτική ενδο-νησιωτική αερογραµµή προσφέρει εξοικονόµηση χρόνου και άνετες πτήσεις στους επιβάτες. Τα καινούργια και υπερπολυτελή για το µέγεθός τους αεροσκάφη, έχουν χωρητικότητα από 8 έως 12 επιβάτες προσφέροντας µία νέα ταξιδιωτική εµπειρία. 

Αναλυτικά όλα τα δρομολόγια ΕΔΩ

Διαβάστε ακόμα

Η νέα καμπάνια Μητσοτάκη, η γραμμή Ανδρουλάκη, το ιταλικό φλερτ Κοπελούζου, το One & Only και η εξαγορά στα ψάρια

Tο εντυπωσιακό ράλι στις τραπεζικές μετοχές – Πώς φθάσαμε σε αποδόσεις έως και 95%

Αγγελίνα Τερλάκη (Red Dot Analytics): H Ελληνίδα από τη λίστα “30 Under 30 Asia” του Forbes μιλάει στο newmoney (pics)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ