Τη χρηματοδότηση της βορειοελλαδίτικης εταιρείας Makios Logistics, μέσω θυγατρικής της ανακοίνωσε η HIG.  Στην ανακοίνωση δεν αναφέρεται το ύψος της επένδυσης παρά μόνο το ότι πρόκειται για την  9η επένδυση της  HIG στον κλάδο των κέντρων αποθήκευσης και διανομής στην Ευρώπη.

Με έτος ίδρυσης το 1927, η οικογενειακή επιχείρηση Makios Logistics βρίσκεται δίπλα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες logistics. Στο χαρτοφυλάκιό της περιλαμβάνονται δύο αποθηκευτικά κέντρα στην περιοχή της Θεσσαλονίκης και περιουσιακά στοιχεία logistics βόρεια της Αθήνας με σημαντικές δυνατότητες επέκτασης. Ως αποτέλεσμα της θέσης της η Εταιρεία μπορεί να αυξήσει το μερίδιό της στις διεθνείς εμπορικές ροές.

Η Makios Logistics το 2018 είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον για ανάπτυξη εμπορευματικών μεταφορών με τη χρήση του δικτύου του ΟΣΕ  σύμφωνα με τη Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων το οποίο όμως δεν μετουσιώθηκε σε δραστηριοποίηση.

Η εταιρεία, που εξειδικεύεται στο logistics τροφίμων και διαθέτει δυο θυγατρικές σε Βουλγαρία και Ρουμανία.

Ο Riccardo Dallolio, διευθύνων σύμβουλος και επικεφαλής της HIG Europe Realty, ανέφερε σχετικά: «Τα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης είναι δύο βασικοί κόμβοι της εφοδιαστικής αλυσίδας, όχι μόνο σε εθνικό αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο και πιστεύουμε ότι ο Μακιός είναι σε θέση να κατακτήσει ένα αυξανόμενο μερίδιο των εμπορικών ροών».

Από την πλευρά του ο Στέλιος Θεοδοσίου, ανώτερο στέλεχος της HIG Europe Realty στο Λονδίνο, πρόσθεσε ότι η Makios διαθέτει ήδη υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις και συστήματα και μαζί με την πρακτική επιχειρησιακή προσέγγιση της H.I.G., σχεδιάζουμε να την αναπτύξουμε σε περιφερειακό πρωταθλητή. «Αυτή η συναλλαγή είναι ένα άλλο παράδειγμα της ικανότητάς μας να δημιουργούμε προσφορές εκτός αγοράς με σημαντικές δυνατότητες προστιθέμενης αξίας», συμπλήρωσε.

Στις αρχές του 2020 η HIG είχε ανακοινώσει τη χρηματοδότηση της εταιρείας ανάπτυξης ακινήτων Dimand επίσης μέσω θυγατρικής της.

H HIG έχει επενδύσει σε περισσότερες από 300 επιχειρήσεις παγκοσμίως ενώ στο σημερινό της χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνονται 100 εταιρείες.

Διαβάστε ακόμα:

Πιθανή παράταση μίας εβδομάδας για την Επιστρεπτέα

Αυτά είναι τα νέα όπλα της Ελλάδας που προκαλούν νευρικό κλονισμό στον Ερντογάν

Η σημασία του να ξέρεις να χάνεις – Τι έχουν πει για ήττες και νίκες Αμερικανοί Πρόεδροι