Επιχειρήσεις

ΔΕΗ: Στον αέρα ο διαγωνισμός για το νέο συμβόλαιο των ταχυδρομικών υπηρεσιών ύψους 17,5 εκατ. ευρώ

  • Μαριάννα Τζάννε


Τον προηγούμενο διαγωνισμό είχαν κερδίσει τα ΕΛΤΑ, με σχεδόν «φωτογραφική» διάταξη αφού οι όροι της διακήρυξης προέβλεπαν την συμμετοχή στην διαγωνιστική διαδικασία μόνο εταιρειών που μπορούν καλύψουν με καταστήματα  το 95% των Καλλικρατικών δήμων

Μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου καλούνται να υποβάλλουν οι ενδιαφερόμενοι τις προσφορές τους για την σύμβαση ταχυδρομικών υπηρεσιών της ΔΕΗ συνολικού ύψους 17,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Τον προηγούμενο διαγωνισμό είχαν κερδίσει τα ΕΛΤΑ, με σχεδόν «φωτογραφική» διάταξη αφού οι όροι της διακήρυξης προέβλεπαν την συμμετοχή στην διαγωνιστική διαδικασία μόνο εταιρειών που μπορούν καλύψουν με καταστήματα  το 95% των Καλλικρατικών δήμων της χώρας. Ο όρος αυτός έβγαλε εκτός διαγωνισμού την ACS συμφερόντων Θεόδωρου Φέσσα και έδωσε το διαγωνισμό στα ελληνικά ταχυδρομεία για ένα συν ένα χρόνο.

Αμέσως μετά τις γιορτές, η ΔΕΗ προκήρυξε το νέο συμβόλαιο, με αντικείμενο την προμήθεια, περισυλλογή, διαλογή, διακίνηση και διανομή ταχυδρομικών αποστολών το οποίο αναμένεται να διεκδικήσουν και πάλι εκτός από τα ΕΛΤΑ και ιδιωτικές εταιρείες ταχυμεταφορών.

Αυτή τη φορά, το ύψος της σύμβασης περιορίστηκε στα 17,5 εκατ. ευρώ από 19,1 εκατ. ευρώ που ήταν στο προηγούμενο διαγωνισμό και περιελάμβανε 44 εκατομμύρια λογαριασμούς και 1 εκατομμύριο επιστολές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι σχέσεις ΔΕΗ και ΕΛΤΑ δοκιμάστηκαν τα προηγούμενα χρόνια με αφορμή την παρακράτηση από τα ταχυδρομεία, μέρους των εισπράξεων από τους λογαριασμούς ρεύματος, που προκάλεσαν ρωγμές στη μεταξύ τους συνεργασία.

Με την στήριξη της ΔΕΗ αλλά και με τις πλάτες του Υπερταμείου που αποτελεί κοινό μέτοχο, τα ΕΛΤΑ που αιμορραγούσαν οικονομικά προχώρησαν σε ρύθμιση των οφειλών και η συνεργασία συνεχίστηκε, παρά το πλήγμα αξιοπιστίας που προκάλεσε στη δημόσια επιχείρηση ηλεκτρισμού.

Διαβάστε ακόμα:

Νίκος Βερόπουλος: To success story στα Βαλκάνια που ξεκίνησε από ένα ρίσκο

Eπίδομα θέρμανσης: Πότε λήγει η προθεσμία για τις αιτήσεις (vid)

Ελλάκτωρ: «Στο περίμενε» για την άσκηση του option από τους Μπάκο και Καϋμενάκη

Απόρρητο Απόρρητο