Η Delta Air ανέτρεψε τα σχέδιά της για την αποκατάσταση ορισμένων υπηρεσιών μετά από την αναζωπύρωση των κρουσμάτων κορωνοϊού στις ΗΠΑ που περιόρισαν την αρχική ανάκαμψη της ταξιδιωτικής ζήτησης.

Η αεροπορική εταιρεία δεν θα επαναφέρει περισσότερες από 500 πτήσεις τον Αύγουστο αντί των 1.000 που είχε προγραμματίσει, ενώ δεν προτίθεται να προσθέσει περισσότερες μέχρι και το τέλος του έτους.

Ο αμερικανικός αερομεταφορέας παρουσίασε ρεκόρ τριμηνιαίας προσαρμοσμένης ζημίας ύψους 2,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων μετά την κατάρρευση των εσόδων κατά 91% το δεύτερο τρίμηνο του έτους.

Τα λειτουργικά έξοδα μειώθηκαν κατά 53% με τη καθήλωση ορισμένων αεροπλάνων, τη απόσυρση άλλων και τη μείωση του κόστους εργασίας, με τη στήριξη 45.000 εργαζομένων οι οποίοι έλαβαν εθελοντικά άδεια χωρίς αποδοχές, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας.

Σημειώνεται ότι τουλάχιστον 17.000 εργαζόμενοι έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τα πακέτα πρόωρης συνταξιοδότησης ή εθελοντικής αποχώρησης. Ο αριθμός δεν περιλαμβάνει πιλότους, οι οποίοι έχουν άλλη μια εβδομάδα για να αποφασίσουν.