Πανηγυρικό ήταν το κλίμα στο διεθνές αεροδρόμιο Logan της Βοστώνης, καθώς πραγματοποιήθηκε η πρώτη απευθείας αεροπορική πτήση προς την Αθήνα, έπειτα από 25 ολόκληρα χρόνια. 

Το δρομολόγιο θα εκτελείται από τη Delta Airlines, τρεις φορές την εβδομάδα -κάθε Τετάρτη, Παρασκευή και Κυριακή -τόσο από την Αθήνα όσο και από τη Βοστώνη.

Στο παρθενικό ταξίδι, μάλιστα, η πληρότητα στο αεροσκάφος ήταν 100%. 

Κατά τη διάρκεια της ειδικής τελετή, έγινε έπαρση της ελληνικής σημαίας και ανάκρουση του εθνικού ύμνου, ενώ στη συνέχεια ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί αλλά και δεξίωση με ελληνικά εδέσματα. 

Ο Ελληνοαμερικανός κυβερνήτης της Μασαχουσέτης και πρώην υποψήφιος πρόεδρος, Μάικλ Δουκάκης, χαιρέτισε αυτή την επιτυχία, κάνοντας λόγο για μια ιστορική εξέλιξη, η οποία φέρνει την Ελλάδα πιο κοντά με την ομογένεια της Νέας Αγγλίας. Χαιρετισμό απηύθυναν ο Μητροπολίτης Βοστώνης Μεθόδιος και ο ομογενής πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του αεροδρομίου Massport, Lew Evangelides, ο οποίος αναφέρθηκε με συγκίνηση στις ελληνικές του ρίζες. 

Από την πλευρά του, ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη Βοστώνη, Στράτος Ευθυμίου, ευχαρίστησε τα στελέχη των αεροδρομίων της Βοστώνης και της Αθήνας, ενώ εξήρε το έργο της ομάδας εργασίας του Γενικού Προξενείου που επί τέσσερα χρόνια εργάστηκε εθελοντικά για την έναρξη της απευθείας πτήσης, κινητοποιώντας όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. 

Ο τοπικός διευθυντής της Delta, Pratik Patel, τέλος, υπογράμμισε την προτεραιότητα της Ελλάδας ως διεθνούς προορισμού, καθώς και τη σημασία της νέας απευθείας πτήσης.  

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ευρύτερη περιοχή της Βοστώνης διαβιούν περίπου 150 χιλιάδες Έλληνες ομογενείς.  

Διαβάστε επίσης:

Τέλος στον… βενζινο-τουρισμό βάζει η Ουγγαρία – Σταματά να δίνει φθηνή βενζίνη σε Ευρωπαίους οδηγούς

Το «πλουσιότερο» ματς της χρονιάς δεν είναι ο τελικός του Champions League

Το μεγαλύτερο μπουκάλι ουίσκι στον κόσμο κοστίζει 1,4 εκατ. δολάρια – Έχει ύψος… όσο ένας άνθρωπος