Το βαθύ ρήγμα και τις αγεφύρωτες σχέσεις των αδερφών Καλλιτσάντση και τα όσα πρόκειται να συμβούν στην επικείμενη γενική συνέλευση στις 27 Δεκεμβρίου, επιβεβαιώνει με σημερινή του  ανακοίνωση του ο κ. Δημήτρης Καλλιτσάντσης.

Ο τέως Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου,   κάνει λόγω για εξαναγκασμό του σε παραίτηση από την θέση του προέδρου και μέλους του Δ.Σ. της ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ την περασμένη Τετάρτη 20 Ιανουαρίου, με εντολή του Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας κ. Αναστάσιου Καλλιτσάντση.

Όπως σημειώνει, κατά παρέκκλιση από τις αρχές της κίνησης Change4Ellaktor και χωρίς καμία θεσμική προηγούμενη επαφή, η διοίκηση προχώρησε στις αλλαγές αυτές ενόψει της προετοιμασίας για την γ.σ όπου έχει τεθεί θέμα αλλαγής διοίκησης του ομίλου και σε μία περίοδο που προσπαθεί να πείσει ότι υπηρετεί την αλήθεια, τη διαφάνεια και την ευλαβική τήρηση των αρχών Εταιρικής Διακυβέρνησης. Βασικό στόχο, υπογραμμίζει της πρωτοβουλίας Change4Ellaktor που στη Γενική Συνέλευση της 25ης Ιουλίου 2018, κέρδισε την εμπιστοσύνη και την ψήφο της πλειοψηφίας των μετόχων.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Δημήτρης Καλλιτσάντσης είχε παραιτηθεί από την θέση του εκτελεστικού Αντιπροέδρου της Ελλάκτωρ από τα τέλη του περασμένου Δεκεμβρίου, με μία επιστολή που όσοι γνωρίζουν το περιεχόμενό της, κάνουν λόγο για έγγραφο-ντοκουμέντο σχετικά με τα  όσα έχουν συμβεί στην εταιρεία.

«Η σταδιακή και ουσιαστική απόκλιση από τους στόχους και τους σκοπούς της πρωτοβουλίας Change4Ellaktor, που εξακολουθεί να συντελείται  από τη σημερινή Διοίκηση του Ομίλου, οδήγησε στην επικείμενη Έκτακτη Γενική Συνέλευση της 27ης Ιανουαρίου 2021, και υπήρξε μία από τις αιτίες των διαφωνιών μου με την σημερινή Διοίκηση του Αναστασίου Καλλιτσάντση, με κορύφωση την παραίτησή μου από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΛΑΚΤΩΡ» αναφέρει με σημερινή  του ανακοίνωση ο πρώην Πρόεδρος της Ελλάκτωρ.

Ο κ. Δημήτρης Καλλιτσάντσης αναφέρει ότι ο σύνδεσμος με την Εταιρεία που συμμετείχε μετοχικά και εργάσθηκε συνεχώς για 40 έτη, παραμένει ισχυρός, εκφράζοντας την λύπη του για την σοβούσα κρίση.

Η  επιστολή του κ. Καλλιτσάντση καταλήγει με την ευχή «η Γενική Συνέλευση της 27ης Ιανουαρίου 2021, να δώσει μία ισχυρή Νέα Διοίκηση στον Όμιλο που θα αποκαταστήσει την ηρεμία και την συγκέντρωση στο πραγματικό έργο, που θα αποδώσει αξία στους μετόχους, καθοδήγηση και ασφάλεια στους εργαζόμενους, και εμπιστοσύνη στους συνεργάτες και στους πελάτες της Μεγάλης αυτής Εταιρείας».

Διαβάστε ακόμη: 

Ελλάκτωρ: Ιταλικό μπλόκο σε τραπεζικούς λογαριασμούς της Άκτωρ

Στο τραπέζι σχέδιο εφαρμογής τοπικών lockdowns μετά τις εικόνες συνωστισμού

Oι ισχυροί δεσμοί της οικογένειας, η Ντόρα και ο Σαμαράς – Η ώρα της κρίσης για Ελλάκτωρ και Εθνική Ασφαλιστική