Στα 8,920 εκατ. ευρώ με αύξηση 30%, έναντι 6,950 εκατ. ευρώ το 2021, ανήλθε το 2022 ο κύκλος εργασιών της εταιρείας εμφιάλωσης νερού «Δίρφυς», η οποία πέτυχε οριακά κερδοφόρα αποτελέσματα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι αυξήσεις τιμών στο ηλεκτρικό ρεύμα, οι ανατιμήσεις στις πρώτες ύλες, αλλά και η αύξηση του κόστους των μεταφορικών, οδήγησαν σε αύξηση του λειτουργικού κόστους της «Δίρφυς», με αποτέλεσμα να παρουσιάσει μείωση στα κέρδη προ φόρων.

Παράλληλα, η εταιρεία αποπλήρωσε και αναλογούντα φόρο 60 χιλ. ευρώ από αποσβέσεις παλαιότερων ετών, γεγονός που περιόρισε περαιτέρω την κερδοφορία της.

Το 2023 οι πωλήσεις της Δίρφυς σημειώνουν αύξηση 20%, τα ταμειακά διαθέσιμα έχουν ενισχυθεί σημαντικά, ενώ αναμένεται διπλασιασμός του EBITDA. Τα παραπάνω στοιχεία συνηγορούν στο ότι το 2023 θα κλείσει με ισχυρή κερδοφορία, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

Στα επόμενα βήματα της εταιρείας είναι η υλοποίηση επενδύσεων για περαιτέρω επέκταση της παραγωγικής της δυναμικότητας. Το 2022 η Δίρφυς ολοκλήρωσε επενδύσεις ύψους 2 εκατ. ευρώ για τον εκσυγχρονισμό και την επέκταση των μηχανολογικών εγκαταστάσεών της, με σκοπό την αναβάθμιση του τελικού προϊόντος και την παραγωγή νέων κωδικών για την ανάπτυξη πωλήσεων σε νέες, απαιτητικές αγορές.

Διαβάστε ακόμη

ABN Amro: Τι συμβαίνει στις αγορές ομολόγων και γιατί δεν πρέπει να υπάρχει ανησυχία (γραφήματα)

Γιώργος και Απόστολος Κορρές: Το «αμερικάνικο όνειρο» κόλλησε στο telemarketing

Πρέσβης Τζονγκ Ιλ Λη: «Η χρονιά αυτή είναι μνημειώδης για τις διμερείς σχέσεις Κορέας-Ελλάδος» (pics)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ