Με 34 συμμετοχές θα έχει παρουσία το ελληνικό ομαδικό περίπτερο στην Κλαδική Έκθεση Τροφίμων και Ποτών με απευθείας πώληση, FOOD & LIFE 2022, που ξεκινά αύριο Τετάρτη 30 Νοεμβρίου και θα διαρκέσει έως την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022, στο Μόναχο, από τον Εκθεσιακό Οργανισμού του Μονάχου, τον οποίο αντιπροσωπεύει στην Ελλάδα και την Κύπρο το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

Πρόκειται για την 7η ελληνική ομαδική συμμετοχή, η οποία διοργανώνεται από την εταιρεία-μέλος του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, K.L.Ni. Promotion, με την υποστήριξη του Επιμελητηρίου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στο ελληνικό ομαδικό περίπτερο θα λάβουν μέρος η Περιφέρεια Αττικής με 7 τοπικούς παραγωγούς, η Περιφέρεια Ηπείρου με 18 τοπικούς παραγωγούς και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδα με 8 τοπικούς παραγωγούς.

Οι 34 ελληνικές επιχειρήσεις, που θα συμμετέχουν στη μεγαλύτερη έκθεση B2C στον κλάδο των τροφίμων και ποτών στη Βαυαρία και στη Νότια Γερμανία, με απευθείας πωλήσεις στον τελικό καταναλωτή, FOOD & LIFE, διακινούν τα εξής προϊόντα: Τυριά και τυροκομικά προϊόντα, μέλι και μελισσοκομικά προϊόντα, λουκάνικα και καπνιστά κρέατα, καπνιστή πέστροφα, προϊόντα από γάλα γαϊδούρας, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και προϊόντα ελιάς, αρωματικά φυτά και βότανα, τσάϊ, σάλτσες, τσάτνεϊ, αλείμματα, μαρμελάδες, γλυκά κουταλιού, βιολογικά προϊόντα, οίνος, μπίρα, ούζο, τσίπουρο, λικέρ, αποστάγματα, ποτά, μη αλκοολούχα ποτά με τζίντζερ, χυμός από ρόδι, χυμοί φρούτων, κελυφωτά φιστίκια, φυτικά καλλυντικά και σαπούνια κ.ά.

Παράλληλα με την επίσημη ελληνική συμμετοχή στην έκθεση, την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθούν -σε συνεργασία με την Ελληνοβαυαρική Kοινότητα- Β2Β συναντήσεις μεταξύ των Ελλήνων εκθετών και Γερμανών εμπορικών αντιπροσώπων, εισαγωγέων, ντελικατέσεν, εστιατορίων και επιχειρήσεων του κλάδου τροφίμων, με σκοπό τη σύναψη επωφελών εμπορικών συνεργασιών.

Διαβάστε ακόμη:

Πετρέλαιο θέρμανσης: Ρεκόρ επιδότησης 900.000 και καλές τιμές μέχρι 30 Νοεμβρίου

Έρχονται οι προσυμπληρωμένες δηλώσεις ΦΠΑ και οι «αυτόματες» επιστροφές φόρων

Ξενοδόχοι: Στο +102% το κόστος ενέργειας και +41% φέτος το κόστος προμηθειών έναντι του 2019 (πίνακας)