Επιχειρήσεις

ΕΛΠΕ: Εγκαταλείπουν την έρευνα και εξόρυξη υδρογονανθράκων σε δύο χερσαίες παραχωρήσεις

  • newsroom


Πρόκειται για τα δικαιώματα Έρευνας και Παραγωγής Υ/Α στις χερσαίες παραχωρήσεις «Άρτα – Πρέβεζα» και «ΒΔ Πελοπόννησος» τα οποία και επιστρέφουν εκ νέου στο Ελληνικό Δημόσιο

Την πρόθεσή της να μην προχωρήσει σε περαιτέρω εργασίες για την έρευνα και εξόρυξη υδρογονανθράκων στις χερσαίες παραχωρήσεις «Άρτα – Πρέβεζα» και «ΒΔ Πελοπόννησος» γνωστοποίησε η ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε., σημειώνοντας ότι τα συγκεκριμένα δικαιώματα επιστρέφουν εκ νέου στο Ελληνικό Δημόσιο.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας:

Η ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε. ενημέρωσε, μέσω επιστολών, την Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ Α.Ε) για την πρόθεσή της να μην προχωρήσει σε περαιτέρω εργασίες για την έρευνα και εξόρυξη υδρογονανθράκων στις χερσαίες παραχωρήσεις «Άρτα – Πρέβεζα» και «ΒΔ Πελοπόννησος».

Ως επακόλουθο, τα δικαιώματα Έρευνας και Παραγωγής Υ/Α που είχαν παραχωρηθεί στις θυγατρικές εταιρείες του Ομίλου ύστερα από σχετική διεθνή διαγωνιστική διαδικασία, επιστρέφουν εκ νέου στο Ελληνικό Δημόσιο.

Πλέον, ο Όμιλος εστιάζει τις προσπάθειές του στον εντοπισμό βιώσιμων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων σε θαλάσσιες περιοχές που έχει εντάξει στο χαρτοφυλάκιό του. Προς την κατεύθυνση αυτή, συνεχίζει να εξετάζει το ενδεχόμενο εξεύρεσης αξιόπιστων συνεταίρων
που διαθέτουν διεθνές κύρος, τεχνογνωσία, εγνωσμένη εμπειρία, καθώς και την απαιτούμενη οικονομική ευρωστία για να συνεισφέρουν στο εγχείρημα».

Διαβάστε ακόμα:

UEFA: Έρχεται πρόταση για ανώτατο όριο μισθοδοσίας και φόρο πολυτελείας

Ακίνητα: Τιμές ρεκόρ στις κατοικίες της πιο ακριβής αγοράς του κόσμου

Αναλυτές: Τα τρία μέταλλα που θα κάνουν ράλι χάρη στα φωτοβολταϊκά