Επιχειρήσεις

Επαγγελματικό Επιμελητήριο σε Γεωργιάδη: Να λειτουργήσει άμεσα το «click in shop»

  • newsroom


Ο Γιάννης Χατζηθεοδοσίου ζήτησε από τον υπουργό να μειωθεί το ποσό που πρέπει να επιστρέψουν οι δικαιούχοι κατά 50% στις 3 πρώτες Επιστρεπτέες Προκαταβολές και κατά 70% στις Επιστρεπτέες 5 και 6

Επιτακτική χαρακτήρισε την ανάγκη της άμεσης λειτουργίας και του ¨click in shop¨, προκειμένου να μη χαθεί η εκπτωτική περίοδος για το λιανεμπόριο, ο προέδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου  κατά τη συνάμντησή του με τον υπουργό Ανάπτυξης.  για το θέμα του «click in shop»

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Επιμελητηρίου ο κ. Χατζηθεοδοσίου τόνισε στον κ. Γεωργιάδη ότι από την στιγμή που επανέρχεται από τις 11/1/2021 το ¨click away¨, είναι επιτακτική η ανάγκη της άμεσης λειτουργίας και του ¨click in shop¨, προκειμένου να στηριχθεί το λιανεμπόριο και να μη χαθεί η εκπτωτική περίοδος, με τον Υπουργό Ανάπτυξης να δεσμεύεται ότι θα εφαρμοστεί το ταχύτερο δυνατό.

Παράλληλα, ο κ. Χατζηθεοδοσίου αναφέρθηκε στο θέμα της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, καταθέτοντας το αίτημα στις 3 πρώτες να μειωθεί κατά 50% το ποσό που πρέπει να επιστρέψουν οι δικαιούχοι και κατά 70% στις Επιστρεπτέες 5 και 6. Ο κ. Γεωργιάδης υποσχέθηκε ότι θα εξετάσει το αίτημα του Προέδρου του Ε.Ε.Α, ενώ στο πλαίσιο της στήριξης της πολύ μικρής, μικρής και μεσαίας επιχειρηματικότητας, συζητήθηκε η πιθανότητα υλοποίησης χρηματοδοτικών προγραμμάτων στα οποία θα έχουν άμεση πρόσβαση αυτές οι επιχειρήσεις, θέμα που επίσης εξετάζει το Υπουργείο Ανάπτυξης.

Τέλος, τονίστηκε από τον κ. Χατζηθεοδοσίου η ανάγκη επέκτασης της μείωσης ενοικίου για τις πληττόμενες επιχειρήσεις και το επόμενο διάστημα.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. δήλωσε σχετικά: «Είχαμε μία εξαιρετικά γόνιμη συνεργασία με τον Υπουργό Ανάπτυξης, ο οποίος γνωρίζει και τα προβλήματα των μικρομεσαίων και την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά. Θεωρούμε πολύ σημαντικό να ξεκινήσει το ¨click in shop¨, πάντα με σεβασμό στους κανόνες και τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ώστε οι χιλιάδες μικρομεσαίοι που δεν έχουν τη δυνατότητα να λειτουργήσουν με το ¨click away¨, να πάρουν επιτέλους μία ανάσα. Ειδικά τώρα που ξεκινούν και οι εκπτώσεις. Κρίνοντας από το ενδιαφέρον που έδειξε ο Υπουργός, θεωρώ ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα μπορούν να γίνονται αγορές με την «παράδοση εντός του καταστήματος».

Όσο για τα υπόλοιπα θέματα που έθεσα στον κ. Γεωργιάδη, αισιοδοξώ ότι θα βρεθούν οι λύσεις εκείνες που θα δώσουν προοπτικές βιωσιμότητας σε χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις που έχουν πληγεί βάναυσα από τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας».

Διαβάστε ακόμα:

Σε νέες προσλήψεις προχωρά η Skroutz – Στόχος να καλύψει 200 θέσεις εργασίας το 2021

Επίδομα 400 ευρώ: Σε επιστήμονες και ελεύθερους επαγγελματίες – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι (vid)

Το είδαμε και αυτό: Εφαρμογή διοργανώνει κρυφά κορωνοπάρτι – Δείτε ποια είναι