Έπειτα από μία διαγωνιστική διαδικασία στην οποία υπήρξαν αρκετοί ενδιαφερόμενοι επενδυτές και διαπραγματεύσεις με τον προτιμητέο επενδυτή που κράτησαν επί δίμηνο ΕΛΑΪΣ – Unilever Hellas και ΜΙΝΕΡΒΑ έφθασαν σε τελική συμφωνία για τον κλάδο τοματικών προϊόντων της πρώτης. Έτσι τα εμπορικά σήματα Pummaro και Pelargos, καθώς και το εργοστάσιο της Γαστούνης θα περάσουν στην ιδιοκτησία της ΜΙΝΕΡΒΑ η οποία πλέον διευρύνει το προϊοντικό της χαρτοφυλάκιο.

«Η απόκτηση του κλάδου τοματικών προϊόντων και του εργοστασίου της Γαστούνης από την ΕΛΑΪΣ-Unilever αποτελεί μια σημαντική διεύρυνση για τη ΜΙΝΕΡΒΑ, και μας δίνει τη δυνατότητα να ενδυναμώσουμε περαιτέρω την παρουσία μας στη συγκεκριμένη αγορά και να εμπλουτίσουμε το χαρτοφυλάκιο των εμπορικών σημάτων και προϊόντων μας», σημειώνει η γεν. διευθύντρια της  Μινέρβα Α.Ε. Ελαιουργικών Επιχειρήσεων και Τροφίμων κα Χρύσα Μπόνου. «Με ιστορία σχεδόν 120 χρόνων, φιλοδοξούμε να συνεχίσουμε να αναπτυσσόμαστε και να αποτελούμε σημείο αναφοράς για τους καταναλωτές, τους εργαζομένους μας και την ελληνική επιχειρηματική κοινότητα», προσθέτει η ίδια.

Πληροφορίες για το αντίτιμο της συμφωνίας δεν έχουν διαρρεύσει ακόμη. Η ολοκλήρωση της διαδικασίας πώλησης αναμένεται ως το καλοκαίρι ενώ  το σύνολο των εργαζομένων του κλάδου τοματικών προϊόντων της ΕΛΑΪΣ – Unilever Hellas θα μεταφερθούν στον νέο ιδιοκτήτη.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Andrew Kennedy, Γενικός Διευθυντής της ΕΛΑΪΣ-Unilever Hellas Α.Ε.:

«Η πώληση του κλάδου τοματικών προϊόντων δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη του κλάδου και την παραγωγή μακροπρόθεσμης αξίας, ενώ ταυτόχρονα έρχεται σε εναρμόνιση με τη διεθνή στρατηγική εστίασης του Ομίλου Unilever. Πιστεύουμε ότι η ΜΙΝΕΡΒΑ είναι η πλέον κατάλληλη για το μέλλον των τοματικών προϊόντων και του εργοστασίου στη Γαστούνη, καθώς έχει την πρόθεση να επεκτείνει και να αναπτύξει τις μάρκες, τόσο σε τοπικό όσο και σε διεθνές επίπεδο».

Υπενθυμίζεται ότι η Alpha Bank ενήργησε ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος στη Unilever για τη συναλλαγή και η Ζέπος & Γιαννόπουλος ως νομικός σύμβουλος. Τη σύνταξη της έκθεσης ενδελεχούς οικονομικού ελέγχου διενέργησε η PWC.

Διαβάστε ακόμη:

Το δυσμενές σενάριο για τον τουρισμό και το κόστος στην Οικονομία

Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6: Σε λειτουργία η πλατφόρμα για την αίτηση χορήγησης

Voucher 200 ευρώ: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι για δωρεάν laptop και tablet