Η Επιτροπή Ανταγωνισμού ενέκρινε την απόκτηση αποκλειστικού ελέγχου από την «SwitzGroup Europe Limited» επί της εταιρείας «IΩΝΙΚΗ ΣΦΟΛΙΑΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ ΚΑΙ ΖΥΜΗΣ ΑΕ».

Σύμφωνα με ανακοίνωση, η επιτροπή αποφάσισε την έγκριση της γνωστοποιηθείσας συγκέντρωσης καθώς «οι συνθήκες ανταγωνισμού δεν θα μεταβληθούν ως αποτέλεσμα της υπό κρίση συναλλαγής ούτε σε οριζόντιο, ούτε σε κάθετο επίπεδο και η εξετασθείσα συγκέντρωση δεν αναμένεται να επιφέρει αλλαγές στη δομή των σχετικών αγορών και κατά συνέπεια δεν θα επηρεάσει το επίπεδο ανταγωνισμού ή θα οδηγήσει σε περιορισμό του σε αυτές».

Οι επιχειρήσεις του ομίλου SwitzGroup δραστηριοποιούνται στους εξής κλάδους: στην παραγωγή και επεξεργασία αυγών, στην εμπορία και παραγωγή συστατικών αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής, στην παραγωγή και διανομή κατεψυγμένων συσκευασμένων προϊόντων αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής με βάση τη ζύμη, καθώς και στην ανάπτυξη αλυσίδων λιανικής πώλησης. Η ΙΩΝΙΚΗ είναι ανώνυμη εταιρεία η οποία δραστηριοποιείται στην παραγωγή και εμπορία κατεψυγμένων προϊόντων σφολιάτας, ζύμης και αρτοποιίας.

«Βάσει των ανωτέρω, η Επιτροπή Ανταγωνισμού σε τμήμα ομόφωνα ενέκρινε κατ’ άρθρο 8 παρ. 3 του ν. 3959/2011, τη γνωστοποιηθείσα συγκέντρωση, δεδομένου ότι, παρ’ ότι εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής της παρ. 1 του άρθρου 6 ν. 3959/2011, δεν προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες, ως προς το συμβατό αυτής με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού στις επιμέρους αγορές στις οποίες αφορά» καταλήγει η ανακοίνωση.

Διαβάστε ακόμη

Ευρώπη: Συγκρατημένα αισιόδοξοι οι επενδυτές για το 2024 – Τα τρία σημεία-κλειδιά

Εξοικονομώ 2023: Εντάσσεται το σύνολο των αιτήσεων – Αυξάνεται ο προϋπολογισμός

Νέο φορολογικό: Προσφυγή στη δικαιοσύνη από τους ελεύθερους επαγγελματίες (pics)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ