Να προχωρήσουν στην αγορά περιουσιακών στοιχείων της China Evergrande Group προτρέπει αρκετές κρατικές εταιρείες η Κίνα, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters.

Όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα, το χρέος της Evergrande έχει εκτοξευθεί στα 305 δισ. δολάρια, όμως η κεντρική κυβέρνηση της χώρας φαίνεται απίθανο να παρέμβει για τη διάσωσή της.

Ωστόσο, οι Αρχές ελπίζουν ότι η αγορά περιουσιακών στοιχείων της Evergrande θα εξαλείψει ή έστω θα μετριάσει οποιεσδήποτε κοινωνικές αντιδράσεις προκύψουν από την κατάρρευσή της.

Για τις πληροφορίες αυτές το Reuters επικαλείται έξι πρόσωπα, εκ των οποίων τα τέσσερα είναι αξιωματούχοι σε κυβερνητικούς και ρυθμιστικούς φορείς, αλλά δεν θέλουν να αποκαλύψουν τα ονόματά τους, καθώς το ζήτημα της Evergrande είναι αρκετά ευαίσθητο.

Πάντως, μία από τις πηγές του Reuters ανέφερε ότι κάποιες κρατικές εταιρείες έχουν ήδη ξεκινήσει το due diligence σε περιουσιακά στοιχεία της Evergrande στην πόλη Γκουανγκζού, στη νότιο Κίνα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η περίπτωση της Guangzhou City Construction Investment Group, η οποία βρίσκεται πολύ κοντά στην απόκτηση του γηπέδου της ομάδας Guangzhou FC, που ανήκει στην Evergrande.

Το γήπεδο κοστίζει γύρω στα 12 δισ. γουάν, δηλαδή 1,9 δισ. δολάρια, έχει χωρητικότητα τουλάχιστον 100.000 ατόμων και είναι το μεγαλύτερο γήπεδο ποδοσφαίρου στον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η ενεργειακή κρίση βάζει «βόμβα» στα θεμέλια του EU Green Deal

Επίδομα θέρμανσης: Έως €130 μεγαλύτερο βοήθημα σε 700.000 δικαιούχους

Βρετανία: Έκκληση από την κυβέρνηση να μην συγκεντρώνουν καύσιμα οι οδηγοί