Επιχειρήσεις

Evergrande: Πλήρωσε τόκους ομολόγου $83,5 εκατ. λίγες ώρες πριν λήξει η περίοδος χάριτος

  • newsroom


Ο όμιλος πλήρωσε τόκους 83,5 εκατ. δολαρίων στη Citibank –τη διαχειρίστρια τράπεζα λίγες μέρες πριν λήξει η προθεσμία και οδηγηθεί η εταιρεία σε χρεοκοπία

Η υπερχρεωμένη κινεζική εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων Evergrande πλήρωσε τους τόκους για ένα ομόλογο, ανέφεραν τα κινεζικά ΜΜΕ στην προσπάθειά της να αποφύγει την χρεοκοπία.  Η περίοδος χάριτος των 30 ημερών που έχει δοθεί στην εταιρεία λήγει το Σάββατο.

Μετά την είδηση, οι μετοχές της Evergrande σημείωσαν άνοδο πάνω από 4%.

Η Evergrande κατέβαλε πληρωμή που είχε χάσει επί δολαριακού ομολόγoυ. Οπως αναφέρει το CNBC  ο όμιλος real estate την προηγούμενη ημέρα είχε μεταφέρει τόκο 83,5 εκατ. δολαρίων στη Citibank –τη διαχειρίστρια τράπεζα- και τα κεφάλαια αυτά θα καταβληθούν στους επενδυτές πριν λήξει η περίοδος χάριτος, αυτό το Σαββατοκύριακο.

Η αποτυχία της Evergrande να πληρώσει το κουπόνι μέχρι την προθεσμία της 23ης Σεπτεμβρίου είχε προκαλέσει αστάθεια σε όλες τις διεθνείς αγορές και προβληματισμό για την ευρωστία του κινεζικού κλάδου real estate, που ήδη πιέζεται από την κυβέρνηση για να μειώσει την μόχλευσή του.

Ο όμιλος έχει χάσει άλλες τέσσερις πληρωμές κουπονιών τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο. Υπάρχουν και άλλες πληρωμές τόκων για τα ομόλογά της που λήγουν τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο.

Συνολικά, η Evergrande έχει χάσει πληρωμές τουλάχιστον 279 εκατομμυρίων δολαρίων από τον περασμένο μήνα.

Διαβάστε ακόμη

Sitel: Η πρώτη «φουρνιά» από τις 1.000 προσλήψεις του αμερικανικού «κολοσσού» στην Ελλάδα

Το «μεγάλο κανόνι» χτύπησε σε Σύρο και Πειραιά – Έρχονται Μύκονος, Αττική και Θεσσαλονίκη

Ο Γεώργιος ο Β’, η πολύτιμη Αριάδνη, οι αγριάδες των Μπάκων με τον Ολλανδό και ο τραπεζίτης που φεύγει