Επιχειρήσεις

Fantasia Holdings: Αθέτηση πληρωμών $206 εκατ. – Υποβάθμιση από τον οίκο Fitch

  • newsroom


Μετά την Evergrande ακόμα μία εταιρεία που δραστηριοποιείται στην αγορά ακινήτων δηλώνει αδυναμία πληρωμής κουπονιού ομολόγου που έληγε σήμερα - Τι ανακοίνωσε

Άλλη μία ένδειξη για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η αγορά ακινήτων στην Κίνα αποτελεί η αδυναμία πληρωμής χρέους ύψους 206 εκατ. δολαρίων που δήλωσε σήμερα η Fantasia Holdings Group Co Ltd.

Η εταιρεία το 2016 είχε αντλήσει κεφάλαια ύψους 500 εκατ. δολαρίων μέσω ομολόγων λήξεως το 2021, ωστόσο τίτλοι 205,7 εκατ. δολαρίων που έληγαν σήμερα δεν ήταν δυνατόν να αποπληρωθούν.

Η εταιρεία σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι δεν κατέβαλε την πληρωμή για το κουπόνι ύψους 205,7 εκατ. δολαρίων, προσθέτοντας ότι η Διοίκηση της εταιρείας «θα αξιολογήσει τον πιθανό αντίκτυπο στην οικονομική κατάσταση και την ταμειακή θέση του Ομίλου» μετά την αθέτηση της σημερινής  πληρωμής.

Νωρίτερα, ο οίκος Fitch Ratings υποβάθμισε την αξιολόγηση της Fantasia από «σε «CCC-», προειδοποιώντας ότι η αβεβαιότητα που υπάρχει για την οικονομική της κατάσταση δείχνει ότι υπάρχει κίνδυνος να μην πραγματοποιηθεί η πληρωμή για το σημερινό κουπόνι του ομολόγου.

Σύμφωνα με τη Fitch, «το ομόλογο ήταν εγγυημένο από την εταιρεία, αλλά δεν εμφανίζεται να έχει εγγραφεί στους ισολογισμούς της».

Η Fantasia Holdings ιδρύθηκε το 1996 από τη Zeng Jie, ανιψιά του πρώην αντιπροέδρου της Κίνας, Zang Qinghong. Είναι η κορυφαία εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων στην Κίνα και δραστηριοποιείται στις επενδύσεις σε ακίνητα, στις υπηρεσίες λειτουργίας ακινήτων, υπηρεσίες πρακτορείων ακινήτων και στις ξενοδοχειακές υπηρεσίες.

Το 2009 εισήχθη στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ.

Διαβάστε ακόμη

Τρεις φοροελαφρύνσεις στο τραπέζι με τους θεσμούς

Τέξας εναντίον Wall Street: Πόλεμος για την οπλοκατοχή με θύμα την JPMorgan

Wi-Fi: Έλληνας ερευνητής δημιούργησε υλικό που θα ενισχύει το σήμα