search icon

Επιχειρήσεις

H Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία αλλάζει: Νέοι σταθμοί και portal – Ο ρόλος της Space Hellas

Αλλάζει πρόσωπο η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, η οποία μετρά 90 χρόνια λειτουργίας - Οι 103 νέοι σταθμοί και όλα όσα περιλαμβάνει το νέο project εκσυγχρονισμού

Σε νέα εποχή μπαίνει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία μετά από 90 χρόνια παρουσίας στην ζωή των Ελλήνων πολιτών, με την τεχνολογική υποστήριξη μιας εκ των μεγαλύτερων ελληνικών εταιρειών του κλάδου της πληροφορικής.

Άλλον ένα σημαντικό διαγωνισμό κέρδισε η Space Hellas, η οποία ανακηρύχθηκε -σύμφωνα με πληροφορίες που επιβεβαιώνονται και από πηγές της εταιρείας- ο ανάδοχος του έργου «εγκατάσταση μετεωρολογικών σταθμών και ανάπτυξη υποδομής διαδικτυακής πύλης», ύψους 11,9 εκατ. ευρώ που προκήρυξε για την ΕΜΥ η Κοινωνία της Πληροφορίας.

Και μάλιστα η Space Hellas βρίσκεται, ήδη, σε διαδικασία υπογραφής της σχετικής σύμβασης.

Η ΕΜΥ ιδρύθηκε το 1931 στο χώρο του τότε νεοσύστατου Υπουργείου Αεροπορίας με βασική αποστολή της τη μετεωρολογική υποστήριξη των φορέων της Εθνικής Άμυνας και της Εθνικής Οικονομίας της χώρας μας.

Σήμερα, για την αποτελεσματική μετεωρολογική υποστήριξη των διαρκώς αυξανόμενων αναγκών της Εθνικής Άμυνας, Εθνικής Οικονομίας και Κοινωνικού Συνόλου η ΕΜΥ σχεδίασε, όπως αναφέρεται εκ μέρους της, ένα πρόγραμμα εκσυγχρονισμού σχεδόν του συνόλου των δραστηριοτήτων της, η υλοποίηση του οποίου είναι σε εξέλιξη, με την ενεργό συμμετοχή πλέον της Space Hellas.

Η γκάμα του εισηγμένου ομίλου (κορυφαίου Digital Integrator και Value Added Solutions Provider στο χώρο των τηλεπικοινωνιών, της πληροφορικής και της ασφάλειας) σε διαγωνισμούς που είτε έχει κερδίσει, είτε διεκδικεί ή θα διεκδικήσει με την προκήρυξη τους –με φόντο και τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους- θεωρείται ιδιαίτερα ευρεία. Ανήκει δε σε μια από τις 3 κοινοπραξίες που έχουν περάσει στον «τελικό» του διαγωνισμού των 515 εκατ. ευρώ για τις νέες ταυτότητες, με συμπαίκτη την βελγική Zetes και περιμένει την εξέλιξη του…

Σπυρίδων Δ. Μανωλόπουλος, Εκτελεστικός Πρόεδρος, Space Hellas

Οι 5 «άξονες»

Ο στόχος του συγκεκριμένου project για την αναβάθμιση της ΕΜΥ είναι η παροχή ολοκληρωμένης, μετεωρολογικής ενημέρωσης σε φορείς του δημοσίου, σε εκπαιδευτικά και ερευνητικά ιδρύματα και στον απλό πολίτη.

Το αντικείμενο του έργου περιλαμβάνει:

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΗ: Υπό δοκιμασία οι λιγνιτικές μονάδες – Οι κίνδυνοι που αντιμετωπίζουν ενόψει του χειμώνα

Ευρώ: Πώς το κοινό νόμισμα μπορεί να βγει κερδισμένο από τη μετάλλαξη Όμικρον

Τα ακίνητα του κέντρου που αλλάζουν χέρια – Infographic

Exit mobile version