Σε συζητήσεις για να επενδύσει το ποσό μαμούθ των 10 δισ. δολαρίων στην OpenAI -τον δημιουργό της ρομποτικής υπηρεσίας τεχνητής νοημοσύνης ChatGPT- βρίσκεται η Microsoft.  

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο τεχνολογικός κολοσσός εξετάζει το ενδεχόμενο να παράσχει μια «γενναία» γραμμή χρηματοδοτικής βοήθειας για τα επόμενα χρόνια. 

Οι τελικοί όροι του deal, όπως διευκρινίζουν αρμόδιες πηγές, ενδέχεται να αλλάξουν, ενώ οι δύο εταιρείες βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις για αρκετούς μήνες.  

Η εν δυνάμει επένδυση πιθανώς εμπεριέχει κι άλλες εταιρείες κεφαλαίων (venture capital), ενώ εκτιμάται ότι θα μπορούσε να αποτιμήσει την OpenAI στο ποσό των 29 δισ. δολαρίων.  

Το ChatGPT κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στα τέλη Νοεμβρίου, καταφέρνοντας να συγκεντρώσει ένα εκατομμύριο χρήστες σε λιγότερο από μία εβδομάδα.  

Η εφαρμογή έχει τη δυνατότητα να απαντάει σε διάφορα ερωτήματα με φυσικό και ανθρώπινο τρόπο. Πρόκειται, εν ολίγοις, για μια φωνητική έκδοση του Google Search.  

Η επιτυχής αναπαραγωγή της ανθρώπινης φωνής, μάλιστα, έχει πυροδοτήσει διάφορες εικασίες σχετικά με τη δυνατότητα αντικατάστασης των δημιουργών περιεχομένου ή της μηχανής αναζήτησης της Google.  

«Πίσω» από το ChatGPT βρίσκονται, μεταξύ άλλων, ο Έλον Μασκ και ο Σαμ Άλτμαν, ενώ η Microsoft έχει ήδη επενδύσει περίπου 1 δισ. δολάρια στην OpenAI. 

Αρκετοί ειδικοί, πάντως, εκφράζουν προβληματισμό για την ακρίβεια και την αξιοπιστία της εφαρμογής, ενώ πολλοί κάνουν λόγο για «πρώιμη χρήση». Δεν είναι τυχαίο ότι τα σχολεία της Νέας Υόρκης έχουν απαγορεύσει καθολικά την πρόσβαση στο ChatGPT.

Διαβάστε επίσης

Ο Σκέρτσος, ο εθνικός διαφημιστής(2), οι συμβάσεις του Καραμανλή, οι Ισραηλινοί στην Αθήνα και ένα ερώτημα για τον Πλεύρη

Το νέο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης είναι ένας γίγαντας στο σταυροδρόμι των ηπείρων

Μοναδικό: Αυτή είναι η ναυτιλιακή που δίνει bonus μισθούς 50 μηνών στους εργαζομένους της