search icon

Επιχειρήσεις

Harley Davidson: Το τμήμα με τις ηλεκτρικές μοτοσικλέτες πάει χρηματιστήριο

Η Harley Davidson, που μετρά ήδη 118 χρόνια από την ίδρυσή της, παρουσίασε την πρώτη ηλεκτρική μοτοσικλέτα της θυγατρικής LiveWire στην τιμή των 22.000 δολαρίων

Το τμήμα της Harley Davidson που κατασκευάζει ηλεκτρικές μοτοσικλέτες ετοιμάζεται να εισάγει στο χρηματιστήριο η αμερικανική εταιρεία μέσω spac, σύμφωνα με ανακοίνωσή της.

Συγκεκριμένα, η θυγατρική LiveWire θα συγχωνευθεί με τη spac AEA-Bridges Impact (ABIC) έπειτα από συμφωνία αξίας 1,77 εκατ. δολαρίων, με σκοπό η εταιρεία να διευρύνει το κοινό στο οποίο απεθύνεται.

Όπως αναφέρει το Reuters, η συμφωνία θα χρηματοδοτηθεί με 400 εκατ. δολάρια από την ABIC και με 100 εκατ. δολάρια από τις Harley Davidson και KYMCO.

Η Harley Davidson, που μετρά ήδη 118 χρόνια από την ίδρυσή της, παρουσίασε την πρώτη ηλεκτρική μοτοσικλέτα της θυγατρικής LiveWire στην τιμή των 22.000 δολαρίων.

Μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας η μετοχή της Harley Davidson πραγματοποίησε ράλι με κέρδη που ξεπέρασαν το 11%, ενώ η μετοχή της ABIC κινήθηκε ανοδικά, ενισχυμένη κατά 3,4%.

Διαβάστε ακόμη

«Τρίζει» ο θρόνος του Ερντογάν – Η κατάρρευση της οικονομίας κλείνει τον δρόμο του για τις προεδρικές του 2023

Βραβεία AMVER 2021: Πρωτιά της ελληνικής ναυτιλίας – Ελληνικά πλοία διέσωσαν 505 ναυτικούς – Σε ποιους εφοπλιστές ανήκουν

Κομισιόν: «Ναι» στην χρηματοδότηση για την κατασκευή του τμήματος Πάτρα-Πύργος της Ολυμπίας Οδού

 

Exit mobile version