search icon

Επιχειρήσεις

Hawaiian Airlines: Συμφωνία με την Starlink του Έλον Μασκ – Τι περιλαμβάνει

Η Starlink, τμήμα της SpaceX, βρίσκεται σε συνομιλίες με διάφορες αεροπορικές εταιρείες εδώ και μήνες προκείμενου να επεκτείνει τις δραστηριότητές της

Ασύρματο ίντερνετ κατά τη διάρκεια των πτήσεων στον στόλο της Hawaiian Airlines θα παρέχει η Starlink του Έλον Μασκ, όπως ανακοίνωσε η αεροπορική εταιρεία τη Δευτέρα.

‘Οπως μεταδίδει το CNBC, οι εταιρείες βρίσκονται στα αρχικά στάδια υλοποίησης και το ασύρματο ίντερνετ αναμένεται να εγκατασταθεί σε επιλεγμένα αεροσκάφη το επόμενο έτος, ανακοίνωσε η αεροπορική εταιρεία.

Η Starlink, τμήμα της SpaceX, βρίσκεται σε συνομιλίες με διάφορες αεροπορικές εταιρείες εδώ και μήνες προκείμενου να προσφέρει την υπηρεσία διαδικτύου εν πτήσει, καθώς προσπαθεί να επεκτείνει την εμβέλειά της πέρα ​​από τους καταναλωτές και τα νοικοκυριά σε αγροτικές περιοχές του πλανήτη με ελάχιστη έως καθόλου πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Η Hawaiian ανακοίνωσε ότι θα εξοπλίσει τα αεροσκάφη Airbus A330 και A321neo, καθώς και έναν εισερχόμενο στόλο Boeing 787-9 με τη δορυφορική υπηρεσία σύνδεσης στο Διαδίκτυο της Starlink.

Η Starlink υπέγραψε την πρώτη της συμφωνία με την JSX, την περασμένη εβδομάδα και περιλαμβάνει τον εξοπλισμό 100 αεροπλάνων με τερματικά Starlink.

Η Hawaiian ανέφερε ότι δεν σχεδιάζει επί του παρόντος να αναπτύξει την υπηρεσία στα αεροσκάφη της Boeing 717 που εκτελούν σύντομες πτήσεις μεταξύ των νησιών της Χαβάης.

Διαβάστε ακόμα:

Τράπεζες: Διαχειρίσιμο το νέο κύμα «κόκκινων» δανείων

Δρ. Γιώργος Γιανκόπουλος: Ο Έλληνας επικεφαλής φαρμακευτικών ερευνών που έγινε δισεκατομμυριούχος

Citi: Πού βάζει τον πήχη για τις ελληνικές μετοχές (πίνακας)

Exit mobile version