Η διαχείριση της πανδημίας μέσω των ψηφιακών εργαλείων και εφαρμογών, η ηλεκτρονική διακυβέρνηση στο ΕΣΥ και η διαλειτουργικότητα μεταξύ των φορέων παροχής υπηρεσιών Υγείας δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, αλλά και με την παρουσίαση σημαντικών εξελίξεων πάνω σε θέματα όπως η άυλη συνταγογράφηση, οι mobile υπηρεσίες υγείας, αποτέλεσαν μεταξύ άλλων τα κυριότερα θέματα που απασχόλησαν το «Health IT Conference 2021», στο οποίο συμμετείχε η επιχείρηση ψηφιακής Υγείας DOCANDU, ως προσκεκλημένος ομιλητής.

Κατά την τοποθέτησή του, ο Δρ. Πέτρος Πανδης, Founder και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας DOCANDU, και ερευνητής στον τομέα της Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Imperial College London, εστίασε στα έξυπνα ψηφιακά εργαλεία για την καταπολέμηση του διαβήτη, ενώ επισήμανε ότι η σύγχρονη ψηφιακή καινοτομία μπορεί να βελτιώσει την υγεία των πολιτών στην Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη.

DIABEAT app: Η νέα πλατφόρμα της DOCANDU που συνδέει τον διαβητικό ασθενή με τον γιατρό του

Στο πλαίσιο της ομιλίας του, ο Δρ Πανδής μίλησε για τις καινοτόμες ψηφιακές λύσεις που αναπτύσσει η DOCANDU για την έγκαιρη διάγνωση και την διαχείριση νοσημάτων όπως αυτό του διαβήτη καθώς και την ενίσχυση της αυτοφροντιδας των ασθενών. Ένα από αυτά τα ψηφιακά προϊόντα είναι το DIABEAT, το οποίο αναπτύσσεται σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Μελέτη Εφαρμογών Πληροφορικής Υγείας (ΕΕΜΕΠΥ) και την υποστήριξη της φαρμακευτικής εταιρείας Boehringer Ingelheim.

Το Diabeat App αποτελεί μια πρωτοποριακή εφαρμογή που θα είναι διαθέσιμη σε όλους τους ασθενείς που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη στην Ελλάδας, ενώ θα ξεκινήσει πιλοτικά στην ελληνική αγορά, με σκοπό την επέκταση στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Μάλιστα, το DIABEAT είναι η πρώτη ελληνική εφαρμογή για την παρακολούθηση, την έγκαιρη διάγνωση και την διαχείριση του διαβήτη με την δυνατότητα ειδοποιήσεων και συστάσεων βάση των ιατρικών δεδομένων που έχει καταχωρήσει ο χρήστης και επιπλέον διασυνδέει τον χρήστη με εξιδικευμένο γιατρό ανά πάσα στιγμή.

Από την πλευρά των επενδύσεων της Docandu, το επόμενο διάστημα, η εταιρεία θα ανακοινώσει το νέο της προϊόν Docandu Derma Care που θα εστιάζει στην τηλεδερματολογία

Σημειώνεται ότι στο Health IT Conference 2021, το οποίο διοργανώθηκε και φέτος από το Health Daily και το Netweek της BΟUSSIAS, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και με τη συνεργασία του HL7 Hellas, της ΗΔΙΚΑ Α.Ε., του Ελληνικού Συνδέσμου Πληροφορικής Υγείας (ΕΣΠΥ) και του Ινστιτούτου Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), συμμετείχαν πάνω από 450 στελέχη Πληροφορικής Νοσοκομείων, ΥΠΕ και φορέων υγείας της χώρας, Διοικητές Νοσοκομείων και ΥΠΕ, εκπρόσωποι του υπουργείου Υγείας, της ΗΔΙΚΑ, του ΕΟΠΥΥ, επαγγελματίες υγείας, εκπρόσωποι εταιρειών του ιδιωτικού τομέα, εκπρόσωποι ερευνητικών ιδρυμάτων και μέλη του ακαδημαϊκού χώρου, σε έναν στρατηγικό διάλογο για τον ψηφιακό ανασχηματισμό της χώρας.

Διαβάστε ακόμη:

Κορωνοχρέη: Τελικό παζάρι για εξόφληση ως το 2027

ΔΕΗ: Προς νέο ομόλογο βιωσιμότητας έως €300 εκατ. ακόμη και εντός του μήνα

Επίδομα αναδοχής: Καταβλήθηκε για πρώτη φορά σε όλους τους ανάδοχους γονείς