Επιχειρήσεις

ΔΕΗ: Προς νέο ομόλογο βιωσιμότητας έως €300 εκατ. ακόμη και εντός του μήνα

  • Μαριάννα Τζάννε


Στόχος της έκδοσης είναι η αναχρηματοδότηση του τραπεζικού δανεισμού της ΔΕΗ

Πολύ κοντά στην τρίτη ομολογιακή της έκδοση μέσα σε διάστημα λίγων μηνών, βρίσκεται σύμφωνα με πληροφορίες, η ΔΕΗ, προκειμένου να αντλήσει κεφάλαια έως 300 εκατ. ευρώ που θα αναχρηματοδοτήσουν τον τραπεζικό της δανεισμό.

Το θετικό μομέντουμ για την εταιρεία, επιβεβαιώνει η πρόσφατη αξιολόγηση «Β+» από την S&P, η οποία της ανοίγει τα φτερά για να εκμεταλλευτεί τις ευνοϊκές συνθήκες στην αγορά και τα ελκυστικά επιτόκια, επισπεύδοντας τις διαδικασίες ακόμη και εντός του μήνα.

Τον περασμένο Μάρτιο, η ΔΕΗ κατάφερε να αντλήσει σε δύο στάδια, το συνολικό ποσό των 775 εκατ ευρώ, με επιτόκιο 3,875%  και 3,67% αντίστοιχα με ένα ομόλογο βιωσιμότητας.

Η έκδοση αυτή έχει συνδεθεί με τη δέσμευση για μείωση κατά 40% των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα έως το 2022. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε αυτή είχαν τοποθετηθεί μερικοί από τους μεγαλύτερους επενδυτικούς οίκους του εξωτερικού μεταξύ των οποίων η αμερικανική Blackrock, η  Fidelity κ.α γεγονός που αποδεικνύει το ενδιαφέρον των ξένων για το νέο πράσινο story της ΔΕΗ αλλά και για την εφαρμογή των νέων κριτηρίων ESG.

Διαβάστε ακόμη:

Κορωνοχρέη: Τελικό παζάρι για εξόφληση ως το 2027

Εξοικονομώ – Αυτονομώ: Η παράταση για τα δικαιολογητικά – Οι αλλαγές στο πρόγραμμα 

Ηρακλής ΙΙ: «Λίφτινγκ» σε 5 σημεία για τον μηχανισμό που θα οδηγήσει τις τράπεζες σε μονοψήφιο δείκτη NPEs