Επιχειρήσεις

Hellenic Cables: Νέο συμβόλαιο με την Energinet Δανίας για υποβρύχια καλώδια Υψηλής Τάσης

  • newsroom


Στην Hellenic Cables ανατέθηκε η προμήθεια καλωδιακού συστήματος 145 kV, που θα ενώνει τη μονάδα ηλεκτροπαραγωγής Amager Power με τον υποσταθμό στο Svanemølle της Δανίας

Η Cenergy Holdings SA ανακοινώνει πως η Hellenic Cables, που συνιστά τον κλάδο καλωδίων της, συνεχίζει τη συνεργασία της με τον Διαχειριστή του Συστήματος Μεταφοράς της Δανίας Energinet.

Στην Hellenic Cables ανατέθηκε ένα ακόμη συμβόλαιο για τη συνολική προμήθεια ενός καλωδιακού συστήματος 145 kV, το οποίο θα ενώνει τη μονάδα ηλεκτροπαραγωγής Amager Power (AMV) με τον υποσταθμό στο Svanemølle (SMK) της Δανίας. Σύμφωνα με την Energinet, το συγκεκριμένο έργο συνεισφέρει στη δημιουργία μιας κλιματικά ουδέτερης αλυσίδας εφοδιασμού στον κλάδο.

Η Hellenic Cables είναι υπεύθυνη για τον σχεδιασμό, την κατασκευή, την προμήθεια και τη μεταφορά περίπου 11 χλμ. υποβρυχίων καλωδίων, 145 kV με μόνωση XLPE. Η σύμβαση περιλαμβάνει επίσης την προμήθεια σχετικών εξαρτημάτων και έργων εποπτείας.

Τα καλώδια θα κατασκευαστούν στο υπερσύγχρονο εργοστάσιο παραγωγής υποβρυχίων καλωδίων της Hellenic Cables στην Κόρινθο, μίας παγκοσμίου κλάσης εγκατάσταση παραγωγής υποβρυχίων καλωδίων, υψηλής και υπερυψηλής τάσης για υπεράκτιες εφαρμογές. Η κατασκευή αναμένεται να ολοκληρωθεί το φθινόπωρο του 2021.

Διαβάστε ακόμη

Τράπεζες: Moratoria, «Ηρακλής» και χρηματοδότηση στο επίκεντρο των αναλυτών εν όψει αποτελεσμάτων

Επ. Ανταγωνισμού: «Καμπανάκι» για τις συνέπειες του lockdown και σχέδιο ελέγχου των σούπερ μάρκετ

Rolls-Royce: Η Νορβηγία σταμάτησε την πώληση μέρους της σε ρωσική εταιρεία για λόγους ασφαλείας