search icon

Επιχειρήσεις

Οι αναλυτές αυξάνουν την τιμή-στόχο της Tesla και η μετοχή εκτοξεύεται

Ο αναλυτής της JPMorgan δίνει τη χαμηλότερη τιμή- στόχο σε επίπεδο κατά 78% χαμηλότερο από τις τρέχουσες τιμές της μετοχής, ωστόσο και μόνο το γεγονός ότι αναβάθμισε την εκτίμησή του οδηγεί τη μετοχή σε ράλι

Οι μετοχές της Tesla Inc. οδεύουν στην καταγραφή ενός ακόμη ρεκόρ στη σημερινή συνεδρίαση, αφού ακόμη και ο πιο επιφυλακτικός (με αμυντικές -bearish τοποθετήσεις) αναλυτής της Wall Street ανέβασε την τιμή-στόχο της μετοχής μετά τα αποτελέσματα για τις παραδόσεις ηλεκτρικών οχημάτων από την εταιρεία.

Η μετοχή της Tesla σημείωσε άλμα έως και άνω του 10,%, οδεύοντας προς την πέμπτη διαδοχική της άνοδο. Στις τελευταίες τέσσερις συνεδριάσεις η μετοχή της Tesla σημείωσε άνοδο κατά 25,9% και στις τρεις από αυτές κατέδραψε ρεκόρ κλεισίματος.

Ο αναλυτής Ράιαν Μπρινκμαν της JPMorgan αύξησε την τιμή-στόχο που δίνει στη μετοχή κατά 7,3% στα 295 δολάρια, επίπεδο που είναι κατά 78% χαμηλότερο από τις τρέχουσες τιμές. Ο τιμή-στόχος που δίνει ο Μπρινκμαν παρέμεινε ο χαμηλότερος από τους 32 αναλυτές που ρωτήθηκαν από το FactSet.

Όπως αναφέρει το MarketWatch ο μέσος όρος των τιμών -στόχου που δίνουν οι αναλυτές είναι 774,98 δολάρια ή 42% χαμηλότερα από τις τρέχουσες τιμές. Η μετοχή αυτή την ώρα διαπραγματεύεται στa 1.344 δολάρια σημειώνοντας άνοδο κατά 11,08%.

Η μετοχή της Tesla έχει υπερδιπλασιαστεί (218%) φέτος

Η αύξηση τιμών-στόχου ακολουθεί την έκθεση της Tesla την Πέμπτη ότι παρέδωσε 90.650 οχήματα το δεύτερο τρίμηνο, πολύ πάνω από τις προσδοκίες των 72.000.

Exit mobile version