Η EOS Group επένδυσε στο πρώτο της χαρτοφυλάκιο μη εξασφαλισμένων απαιτήσεων μετά την επαναλειτουργία της αγοράς μη εξυπηρετούμενων δανείων στην Ελλάδα. Η EOS συνεργάζεται με την εταιρεία διαχείρισης δανείων και ακινήτων doValue Greece για την διαχείριση του χαρτοφυλακίου.

Η επένδυση της EOS Group, με τίτλο Project Virgo, αφορά σε ένα μη εξασφαλισμένο τμήμα της τιτλοποίησης Frontier 1. «Πρόκειται για μία σημαντική επένδυση της EOS Group σε μία από τις μεγαλύτερες αγορές μη εξυπηρετούμενων δανείων στην Ευρώπη», δήλωσε ο Κάρστεν Τίντοου,  μέλος του Δ.Σ. της EOS Group υπεύθυνος για την περιοχή της Ανατολικής Ευρώπης. «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι για αυτή την επένδυση και βέβαιοι για την περαιτέρω ανάπτυξη των δραστηριοτήτων μας στην Ελλάδα», πρόσθεσε. Η ολοκλήρωση της συμφωνίας υπογραμμίζει τη φιλοδοξία του ομίλου να αποτελέσει έναν αξιόπιστο συνεργάτη και βασικό παράγοντα στην ελληνική αγορά στο μέλλον, πρόσθεσε ο Τίντοου.

«Η συμφωνία έχει ήδη αλλάξει τη θέση της EOS στην ελληνική αγορά μη εξυπηρετούμενων δανείων», δήλωσε ο Αντώνης Μεσσάδος, Διευθύνων Σύμβουλος της EOS Greece. «Η επένδυση της EOS Group ως μοναδικού επενδυτή έχει δημιουργήσει μεγάλες προσδοκίες που πρέπει τώρα να μετασχηματιστούν σε ένα ισχυρό success story», πρόσθεσε.

Η EOS Group δραστηριοποιείται στην ελληνική αγορά μη εξυπηρετούμενων δανείων από το 2005 μέσω της θυγατρικής της, EOS Greece. Σε συνδυασμό με την επεξεργασία του χαρτοφυλακίου Virgo, η doValue Greece θα προσφέρει τη διαχείριση του χαρτοφυλακίου για μία μεταβατική περίοδο. «Είμαστε ευτυχείς να συνεργαζόμαστε με έναν έμπειρο διαχειριστή περιουσιακών στοιχείων στην ελληνική αγορά», δήλωσε ο Philipp Schuemann, Senior Manager στη Διεύθυνση Διαχείρισης Τμημάτων Ανατολικής Ευρώπης της EOS Group.

Διαβάστε ακόμη:

Υπερκέρδη: Με το χέρι στη σκανδάλη οι προμηθευτές για τον νέο κύκλο φορολόγησης

Φραγκίσκος Κανελλάκης: «Η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί προτεραιότητα της Pantheon Tankers»

Πλειστηριασμοί: Εβδομάδα με ανατροπές για ακίνητα – φιλέτα και… καράβια