search icon

Επιχειρήσεις

Η Nissan αποδίδει νέες κατηγορίες στον Ghosn

Η νέα κατηγορία αφορά την πρόκληση ζημιάς 5 εκατ. δολαρίων στην ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία, εξασφαλίζει ότι η κράτησή του θα παραταθεί

Αντιμέτωπος με μια νέα κατηγορία είναι ο πρώην πρόεδρος της Nissan και της Renault, Carlos Ghosn, αναφορικά με κατάχρηση εμπιστοσύνης, όπως μεταδίδουν ξένα ΜΜΕ. Πρόκιετια για την τέταρτη κατά σειρά κατηγορία που αντιμετωπίζει, η οποία έρχεται λίγο πριν την εκπνοή της περιόδου κράτησής του. Η νέα κατηγορία, που, όπως μεταδίδουν οι Financial Times και ιαπωνικά μέσα, αφορά την πρόκληση ζημιάς 5 εκατ. δολαρίων στην ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία, εξασφαλίζει ότι η κράτησή του θα παραταθεί.

Oι εισαγγελείς του Τόκιο δήλωσαν ότι ο Ghosn είχε προκαλέσει απώλειες ύψους 5 εκατ. δολαρίων στη Nissan κατά τη δυόμισι ετών, έως τον Ιούλιο του 2018, παραβιάζοντας τα καθήκοντά του στην εταιρεία και με στόχο το προσωπικό κέρδος.

Ο πρώην πρόεδρος της αυτοκινητοβιομηχανίας συνελήφθη για πρώτη φορά τον περσινό Νοέμβριο, ενώ έχει κατηγορηθεί για οικονομικές παραβάσεις που σχετίζονται με χρήματα της εταιρείας, όπως και για απόκρυψη των εισοδημάτων του.

Η νέα σύλληψή του και η απόφαση για παράταση της κράτησής του από δικαστήριο του Τόκιο, έναν μόλις μήνα μετά την απελευθέρωσή του τον Μάρτιο, έχουν προκαλέσει κριτική από οργανισμούς ανθρωπίνων δικαιωμάτων και νομικούς κατά του συστήματος δικαιοσύνης της Ιαπωνίας.

H σύζυγός του, Carole Ghosn, η οποία ανακρίθηκε επίσης από εισαγγελείς στο Τόκιο, έχει αναφέρει ότι ανησυχεί για την υγεία του συζύγου της που τελεί υπό κράτηση. Ο Ghosn έχει περιγράψει τις συνθήκες κράτησής του στην ιαπωνική φυλακή ως μια εμπειρία που δεν θα ευχόταν ούτε στον χειρότερο εχθρό.

Exit mobile version