Παρά το αυξανόμενο χρέος της και τη μείωση κερδών λόγω των χαμηλότερων τιμών του πετρελαίου, η TotalEnergies SE διατήρησε τα σχέδια για τις τριμηνιαίες επαναγορές μετοχών και τις φετινές κεφαλαιουχικές δαπάνες.

Τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη της εταιρείας ανήλθαν σε 3,58 δισ. δολάρια το δεύτερο τρίμηνο, από 4,67 δισ. δολάρια ένα χρόνο νωρίτερα, ανέφερε η γαλλική εταιρεία σε ανακοίνωσή της . Οι αναλυτές ανέμεναν καθαρά κέρδη 3,67 δισ. δολάρια.

Έχοντας προσελκύσει τους επενδυτές με τη διανομή παχυλών μερισμάτων τα τελευταία χρόνια της άνθησης, οι μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες βαδίζουν τώρα σε μια γραμμή μεταξύ επενδύσεων, αποδόσεων για τους μετόχους και αυξανόμενου χρέους, καθώς οι τιμές του πετρελαίου δέχονται πιέσεις από τις παγκόσμιες εμπορικές εντάσεις και την αύξηση της παραγωγής από τον ΟΠΕΚ+. Η BP και η Eni μείωσαν ήδη τις δαπάνες νωρίτερα φέτος.

Η μεγάλη πετρελαϊκή εταιρεία δήλωσε ότι θα επαναγοράσει έως και 2 δισ. δολάρια μετοχών το επόμενο τρίμηνο. Οι καθαρές επενδύσεις θα κυμανθούν μεταξύ 17 δισ. και 17,5 δισ. δολαρίων το 2025, αμετάβλητες σε σχέση με τα προηγούμενα σχέδια.

Το καθαρό χρέος αυξήθηκε κατά 29% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο στα 25,93 δισ. δολάρια.

Διαβάστε ακόμη:

Κερδίζουν μερίδια στα «Αirbnb» οι προορισμοί σε Βόρεια και Ανατολική Ευρώπη – Η θέση της Ελλάδας (γραφήματα)

Πού μπορεί να φτάσει το bitcoin; Οι εκτιμήσεις και οι προτάσεις των αναλυτών

Ozzy Osbourne: Ένας heavy metal billionaire – Η περιουσία που άφησε πίσω του ο «Πρίγκιπας του Σκότους»

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο Θέμα