Επιχειρήσεις

ICC Women Hellas: Γυναικεία ηγεσία στο επιχειρείν και νέα ψηφιακή εποχή

  • newsroom


Με μεγάλη συμμετοχή συνέδρων από όλο τον κόσμο πραγματοποιήθηκε η ψηφιακή ημερίδα του ICC Women Hellas με τίτλο «Η Γυναικεία Ηγεσία για Βιώσιμη Ανάπτυξη στην Ελλάδα – Η νέα Ψηφιακή Εποχή» με ομιλήτριες διακεκριμένες προσωπικότητες του επιχειρηματικού και πολιτικού χώρου . H Πρόεδρος του ICC WOMEN HELLAS Μαρίνα Οφλούδη -Γιαβρόγλου στην εισαγωγική της ομιλία τόνισε: […]

Με μεγάλη συμμετοχή συνέδρων από όλο τον κόσμο πραγματοποιήθηκε η ψηφιακή ημερίδα του ICC Women Hellas με τίτλο «Η Γυναικεία Ηγεσία για Βιώσιμη Ανάπτυξη στην Ελλάδα – Η νέα Ψηφιακή Εποχή» με ομιλήτριες διακεκριμένες προσωπικότητες του επιχειρηματικού και πολιτικού χώρου .

H Πρόεδρος του ICC WOMEN HELLAS Μαρίνα Οφλούδη -Γιαβρόγλου στην εισαγωγική της ομιλία τόνισε: «Μόνο εμείς οι γυναίκες μπορούμε να επαναπροσδιορίσουμε την έννοια της ευημερίας, εκπαιδεύοντας τα παιδιά μας και κάνοντας τρόπο ζωής την οικονομία των πόρων, την οικολογία, δημιουργώντας νέες, καινοτόμες θεωρίες ευημερίας, καθώς είμαστε η 1η γενιά που το έχει αντιληφθεί και ίσως, η τελευταία που έχει την πραγματική ευκαιρία να το αντιστρέψει.»

Ο Πρόεδρος του ICC Ηellas Πέτρος Δούκας χαιρέτισε την ψηφιακή συνάντηση Ελληνίδων και Ευρωπαίων γυναικών , αναφερόμενος στην μακρά ιστορία του International Chamber of Commerce.(www.iccwbo.gr). Ο κ Δούκας υπενθύμισε το moto μας “more women more growth more prosperity” & δεσμεύτηκε να συνεπιδιώξουμε την αξιοποίηση ευρωπαϊκών κονδυλίων γιά την στήριξη γυναικών επιχειρηματιών και πρωτοβουλιών.

Στo Α’ μέρος του virtual event παρουσιάστηκαν πρότυπα δύναμης και εξέλιξης με πρώτη την Tζούλια Χαϊδά Αντιπρόεδρο της εισηγμένης στο ΧΑ εταιρείας μαρμάρων ΙΚΤΙΝΟΣ & με εξαγωγές σε 90 χώρες , η οποία υπογράμμισε: «Επιχειρώ με γνώση τόλμη & αρχές , πειθαρχία & ρίσκο, αποφεύγω την «ζώνη της άνεσης», επιλέγω το σωστό timing ενώ συνεχίζω τις σπουδές μου ακόμη και σήμερα , 34 χρόνια μετά το ξεκίνημα μου.. .»

Η Ζήνα Μαυροειδή, CEO του e-fresh του online σούπερ μάρκετ εκθέτοντας την προσωπική της ιστορία για την σύλληψη, την εφαρμογή & εν τέλει την μεγάλη επιτυχία του εγχειρήματος της, εντυπωσίασε, όταν τόνισε: «παρά την επίπονη προσπάθεια εδραίωσης του e-fresh όταν επέστρεψα στην Ελλάδα από το Λονδίνο, πίστευα βαθιά μέσα μου ότι παράλληλα έπρεπε να κυνηγήσω το όνειρο μου και για την δημιουργία οικογένειας …»

Η Δέσποινα Πορτοκάλη, ιδρύτρια της διαφημιστικής Orange & Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΛΑΥΡΗΣ ΑΕ μίλησε με συγκίνηση γιά τις ρίζες της από την Ίμβρο, τον αγώνα ζωής γιά να επικρατήσει στον χώρο της διαφήμισης και ταυτόχρονα να μεγαλώσει ως single mother τον γιό της. «Οταν θέλουμε οι γυναίκες, όλα τα καταφέρνουμε, δεν αντιμετώπισα διακρίσεις λόγω του φύλου μου….»

Το Α μέρος του διαδικτυακού event έκλεισε με την Ελληνο-Καναδέζα Μελίσσα Καργιαννάκη, Ιδρύτρια και Διευθύνουσα Σύμβουλος της skritswap Inc. & μία απο 100 ισχυρότερες γυναίκες του Καναδά. Η Μελίσσα «απεικόνισε» την δική της πορεία με πρώτο σταθμό το βραβείο της απο την Βασίλισσα Ελισάβετ, δεύτερο, το πως κατόρθωσε να φτάσει στον επενδυτή της start up της , οδηγώντας 8 ώρες εν μέσω χιονοθύελλας & ολοκλήρωσε με χρήσιμα tips γιά μελλοντικές επιχειρηματίες.

Το Β´ Μέρος εκκίνησε με την Mariya Gabriel, Επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που επεσήμανε την σημασία των γυναικών-προτύπων στην έρευνα, την καινοτομία, την Παιδεία, τον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό, ώστε με τα αξιόλογα επιτεύγματα τους να ενθαρρύνουμε περισσότερα κορίτσια και νέες γυναίκες να επιδιώκουν ηγετικούς ρόλους.

Η Χρυσούλα Ζαχαροπούλου, η Γαλλίδα – Ευρωβουλευτής, ανέπτυξε το θέμα : «10 χρόνια μετά την εφαρμογή του νόμου COPE -ZIMMERMANN στη Γαλλία», λέγοντας ότι με το νόμο αυτό αυξήθηκαν τα ποσοστά συμμετοχής των γυναικών στα ΔΣ των μεγάλων εταιριών & επιχειρήσεων της Γαλλίας , επιβάλλοντας στην πραγματικότητα πολύ σοβαρές κυρώσεις σε περίπτωση μη συμμόρφωσης. Ετσι θα ήταν αδύνατον να λειτουργήσει ενα ΔΣ αν δεν σεβόταν την ποσόστωση . Σήμερα θεωρείται αυτονόητο ….»

Η Μαρία Συρεγγέλα – Υφυπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Δημογραφικής & Οικογενειακής Πολιτικής & Ισότητας των Φύλων, έλαβε τον λόγο και επεσήμανε ότι παραμένει αγωνιώδες ζητούμενο , τα ισα δικαιώματα των γυναικών στην Ελλάδα παρά το επαρκές νομικό μας οπλοστάσιο . Η κα Συρεγγέλα είπε ότι προγραμματίζει δράσεις γιά την ενδυνάμωση των γυναικών στους επαγγελματικούς χώρους , με δεδομένο ότι επλήγησαν περισσότερο τόσο από την οικονομική κρίση όσο και από την πανδημία .

Η Όλγα Κεφαλογιάννη – Βουλευτής – Πρώην Υπουργός, Πρέσβειρα του Ελληνικού Κοινοβουλίου στο «Women Political Leaders» στην ομιλία της υπογράμμισε: «Η κοινωνική δικαιοσύνη και η ισότητα είναι, σήμερα, το κλειδί για την πολυπόθητη βιώσιμη ανάπτυξη». Μάλιστα, ανέτρεξε σε στοιχεία που καταδεικνύουν ότι, εταιρείες ή οργανισμοί με περισσότερες γυναίκες στην ηγεσία, έχουν ισχυρότερες ηγεσίες, περισσότερο καινοτόμες ιδέες, μεγαλύτερη διείσδυση σε νέες αγορές και είναι πιο επικερδείς.

Η Ελίζα Βόζεμπεργκ , Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος του «FEMM» της Επιτροπής Δικαιωμάτων των Γυναικών& Ισότητας των Φύλων αναφέρθηκε σε αριθμούς: «το 40% των Ευρωβουλευτών είναι γυναίκες ενώ κάποτε ήταν μόλις το 3%, 8 από τις 12 Αντιπροέδρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου πλέον , είναι γυναίκες & 12 από τους 22 Προέδρους επίσης γυναίκες». Είπε ακόμη ότι το αριθμός των εκλεγμένων γυναικών στο ΕΚ «ξεπερνάει κατά 11 μονάδες εκείνον των Εθνικών Κοινοβουλίων της Ευρώπης και 15 μονάδες πάνω από τα κοινοβούλια όλου του πλανήτη».

Η Δρ Ζέφη Δημαδάμα, Αντιπρόεδρος Γυναικών Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, Λέκτορας Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σπουδών Πάντειο Πανεπιστήμιο μας ενημέρωσε ότι «κατά τη διαχείριση της πανδημίας σε έρευνα του Πανεπιστημίου του Reading αποδεικνύεται ότι οι γυναίκες διαχειρίζονται πιο αποτελεσματικά την κρίση & θα πρέπει να αξιοποιηθούν στην αλλαγή του παραγωγικού και καταναλωτικού μοντέλου, ενος νέου κόσμου που πρέπει να αναδυθεί».

Η εκδήλωση έχει αναρτηθεί εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=jCu1uddKM0M&feature=youtu.be

Διαβάστε ακόμα

Από μέσα Μαΐου – αρχές Ιουνίου η έναρξη της φετινής τουριστικής σεζόν