Την πρόθεση της Intrakat να συμμετάσχει στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού για την παραχώρηση της Αττικής Οδού (σ.σ. προφανώς σε σύμπραξη με επενδυτή που έχει ήδη καταθέσει εκδήλωση ενδιαφέροντος) εξέφρασε, στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης της εταιρείας, η διοίκηση του Ομίλου. Παράλληλα, υπογράμμισε πως ο Όμιλος ενδιαφέρεται και για άλλα έργα στο Ελληνικό, έχοντας ήδη συμφωνήσει να παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες με τη μορφή του Early Contractor Involvement για την κατασκευή του Πύργου Κατοικιών στη Μαρίνα (Marina Residential Tower).

Όπως υπογράμμισε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Intrakat κ. Πέτρος Σουρέτης, ο όμιλος διαθέτει σήμερα ανεκτέλεστο μεγαλύτερο του 1,1 δισ. ευρώ, έχοντας ενισχύσει την κεφαλαιακή της δομή με 51 εκατ. ευρώ, με τα ίδια κεφάλαιά της να ανέρχονται σε 100 εκατ. ευρώ και έχοντας διευρύνει τη μετοχική της βάση με την είσοδο θεσμικών επενδυτών. Στο πλαίσιο της ομιλίας του σημείωσε πως κατά την τελευταία 20ετία η Intrakat έχει επιδείξει μια σταθερά ανοδική πορεία με έντονο αποτύπωμα σε ένα ευρύτατο φάσμα δραστηριοποίησης με αποτέλεσμα να συγκαταλέγεται στις κορυφαίες εταιρείες του κλάδου, έχοντας μεταξύ άλλων εισέλθει δυναμικά στην αγορά των ΑΠΕ με ισχυρό χαρτοφυλάκιο ώριμων έργων.

Παράλληλα, τόνισε πως η INTRAKAT έχει προς υπογραφή σημαντικά νέα έργα όπως το ΣΔΙΤ Καλαμάτα – Πύλος (40%) προϋπολογισμού 251,8 εκατ., την επέκταση της Λεωφ. Κύμης προϋπολογισμού 303 εκατ. το ΣΔΙΤ ΒΟΑΚ (25%) προϋπολογισμού 192,5 εκατ., τα έργα ΔΕΔΔΗΕ προϋπολογισμού 154,7 εκατ. και τα έργα Fraport EASA προϋπολογισμού 91 εκατ.

Όπως τόνισε ο κ. Σουρέτης, φέτος αυτή η καθαρά διαφαινόμενη αναπτυξιακή δυναμική θα καταγραφεί στα θετικά αποτελέσματά της εταιρείας.

Μιλώντας για το Ελληνικό, ο κ. Σουρέτης είπε πως η Intrakat ενδιαφέρεται για όλα τα έργα, πλην η εταιρεία δεν θα κινηθεί όπως ενδεχομένως άλλοι κατασκευαστές αλλά θα δώσει τιμές που αρμόζουν στο είδος των έργων που υλοποιούνται στην έκταση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού. Δεν ήμασταν οι φθηνότεροι, ήμασταν οι πιο κατάλληλοι, σημείωσε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στην επιλογή από τη Lamda της κοινοπραξίας Bouygues – Intrakat η οποία θα παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες πριν από την κατασκευή, με τη μορφή του Early Contractor Involvement (ECI) για την ανέγερση του Πύργου Κατοικιών στη Μαρίνα. Αναφορικά με τη συνέχιση της συνεργασίας και στο στάδιο της κατασκευής, ο αντιπρόεδρος της εταιρείας, Δημήτρης Κούτρας είπε χαρακτηριστικά πως «δεν πήγαμε εκεί για να φύγουμε».

Συνεχίζοντας, σε ερώτηση για τον εν εξελίξει διαγωνισμό παραχώρησης της Αττικής Οδού οκ. Κούτρας σημείωσε χαρακτηριστικά πως «δεν υπάρχει περίπτωση να είμαστε εκτός Αττικής Οδού, στη δεύτερη φάση θα είμαστε εκεί», προαναγγέλλοντας τη συμμετοχή της στη δεύτερη φάση της διαδικασίας, προφανώς σε σύμπραξη με επενδυτή που έχει ήδη καταθέσει εκδήλωση ενδιαφέροντος. «Το σημαντικό για εμάς είναι το κομμάτι της κατασκευής και λειτουργίας. Δεν υπάρχει περίπτωση να είμαστε εκτός της δεύτερης φάσης του διαγωνισμού, αλλά τώρα δεν μπορών να πω περισσότερα».

Ακόμη, για το ζήτημα που έχει ανακύψει με τον διαγωνισμό κατασκευής της μονάδας επεξεργασίας αποβλήτων στο Γραμματικό, ο κ. Σουρέτης ήταν σαφής λέγοντας πως «αποτελεί κοινή απόφαση με την ΤΕΡΝΑ να πάμε μέχρι τέλους την αντιδικία, στο ΣτΕ και όπου χρειαστεί». Υπενθυμίζεται πως η Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΔΣΝΑ αποφάσισε την απόρριψη των προσφορών των δύο άλλων διεκδικητών, δηλαδή των διαγωνιζόμενων «ΕΝΩΣΗ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Β.Ε.Τ.Ε. – INTRAKAT – W.A.T.T. A.E.» και «ΕΝΩΣΗ ΑΒΑΞ 34 Α.Ε.-ΑΑΓΗΣ Α.Ε.».

Τέλος, στον απόηχο των πληροφοριών για την είσοδο του επιχειρηματικού σχήματος Μπάκου – Καϋμενάκης στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας (με τη μετοχή να ενισχύεται χθες κατά 13,4% στη γενική συνέλευση της ΙΝΤΡΑΚΑΤ, η οποία πραγματοποιήθηκε χωρίς την παρουσία του Σωκράτη Κόκκαλη, ο αντιπρόεδρος Δημήτρης Κούτρας, όπως έγραψε το newmoney, απάντησε διπλωματικά: «Εμείς είμαστε ένα θεσμικό όργανο και ως Intrakat δεν έχουμε τίποτα να πούμε για αυτά, ούτε κουβέντες κάνουμε. Αυτά θα ανακοινωθούν, αν υπάρχουν κουβέντες που δεν ξέρω αν υπάρχουν, από εκεί που πρέπει», «δείχνοντας» ουσιαστικά προς την κατεύθυνση του βασικού μετόχου, Σωκράτη Κόκκαλη, ο οποίος κατέχει ποσοστό της τάξης του 54% – 55%.

 

Διαβάστε ακόμη

Φάνης Κουτουβέλης: Το rebranding της Pandas, η νέα εφαρμογή και το πλάνο επέκτασης

Οι χάκερς απειλούν το παγκόσμιο εμπόριο – Στο στόχαστρο μεγάλοι όμιλοι

Περιστέρης: «Να στρίψει το τιμόνι στη φθηνή εγχώρια καθαρή ενέργεια»