Για δεύτερη ημέρα συνεχίζεται το ξέφρενο ράλι στη μετοχή της Intracom Holdings, η οποία λαμβάνει ώθηση από τα σενάρια για πώληση ενός ποσοστού της Intrakat στους επιχειρηματίες Μπάκο – Καϋμενάκη. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι αυτή τη στιγμή (13.00), η μετοχή της εταιρείας συμμετοχών σημειώνει κέρδη κατά 7,75% και διαμορφώνεται στο 1,55 ευρώ, παρουσιάζοντας τζίρο άνω των 700.000 ευρώ. Κατά περίπου 1,5% αυξάνεται και η μετοχή της κατασκευαστικής θυγατρικής, η οποία διαπραγματεύεται στα 2,4 ευρώ, με τζίρο περίπου 600.000 ευρώ. 

Χθες, η Intracom είχε καταγράψει άνοδο κατά 10,7% και η Intrakat κατά 13,4%, στον απόηχο των αποκαλύψεων του newmoney περί διαπραγματεύσεων για τη μεταβίβαση ενός ποσοστού μετοχών της δεύτερης (Intrakat) στο επιχειρηματικό δίδυμο (Μπάκο – Καϋμενάκη), το οποίο επιθυμεί να διατηρήσει την ενασχόλησή του με τον κατασκευαστικό κλάδο (πρόσφατα αποχώρησε από τη μετοχική σύνθεση της Ελλάκτωρ).  

Σήμερα, η διοίκηση της μητρικής έσπευσε να επιβεβαιώσει τα σχετικά σενάρια, αναφέροντας τα εξής: «Η Εταιρεία επιβεβαιώνει ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με επενδυτές για ενδεχόμενη συναλλαγή που αφορά τη συμμετοχή της Εταιρείας στην INTRAKAT, χωρίς να υπάρχει συμφωνία μέχρι σήμερα». 

Εντός της ημερας, στο μεταξύ, λαμβάνει χώρα και η ετήσια τακτική συνέλευση των μετόχων της Intracom Holdings, ενώ χθες διεξήχθη η γενική συνέλευση των μετόχων της θυγατρικής Intrakat.  

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Intracom ελέγχει σχεδόν το 37% της Intrakat. Από τις αρχές του 2022, η μετοχή της κατασκευαστικής μετράει (χωρίς να υπολογίζεται η σημερινή συνεδρίαση) συνολικά κέρδη κατά 12,5%, ενώ η μετοχή της μητρικής εμφανίζει σωρευτικές απώλειες, οι οποίες αγγίζουν το 15%. 

Διαβάστε ακόμη: 

Τα 3+1 deals που τρέχουν (παρά τα χάλια των αγορών), η επιστροφή του Λαβίδα, οι νέες εκδόσεις ομολόγων και ο «συνδρομητικός πονοκέφαλος»

Περιστέρης: «Να στρίψει το τιμόνι στη φθηνή εγχώρια καθαρή ενέργεια»

Πληθωρισμός: Η μεγάλη πρόκληση για τις ελληνικές επιχειρήσεις (pics)