Επιχειρήσεις

Intrasoft: Έκλεισε το ντιλ με τους Δανούς – Στα €235 εκατ. το τίμημα

  • newsroom


Στην Net Company η εταιρεία του Ομίλου Intracom της οικογένειας Κόκκαλη - Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του τελευταίου τριμήνου του 2021

Στην πώληση του 100% της Intrasoft προχώρησε η οικογένεια Κόκκαλη, μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις με τη δανέζικη NetCompany. Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωτής software στην Ελλάδα.

Η συνολική αποτίμηση μαζί με τα δάνεια ανέρχεται στα 235 εκατ. ευρώ.

H ανακοίνωση του Ομίλου Intaracom:

Η INTRACOM HOLDINGS ανακοινώνει ότι, η INTRACOM TECHNOLOGIES S.a.r.l, θυγατρική του Ομίλου
INTRACOM HOLDINGS, έχει προχωρήσει σε δεσμευτική συμφωνία με την NETCOMPANY GROUP A/S για την πώληση και μεταβίβαση του συνόλου των μετοχών της INTRASOFT INTERNATIONAL, κορυφαίας ευρωπαϊκής εταιρείας παροχής προηγμένων yπηρεσιών και λύσεων πληροφορικής, με ισχυρή διεθνή παρουσία και
εξειδίκευση.

Με βάση τα προβλεπόμενα στην εν λόγω δεσμευτική συμφωνία μεταξύ των NETCOMPANY και INTRACOM TECHNOLOGIES, η NETCOMPANY πρόκειται να αποκτήσει το σύνολο των μετοχών της INTRASOFT INTERNATIONAL, εκ των οποίων ποσοστό 91,74% ανήκει στην INTRACOM TECHNOLOGIES, ενώ το υπόλοιπο ποσοστό ανήκει σε ανώτατα και ανώτερα στελέχη της INTRASOFT INTERNATIONAL.

Η αξία της συναλλαγής ανέρχεται σε € 235 εκατ. για το σύνολο των μετοχών της INTRASOFT INTERNATIONAL, και η καταβολή του τιμήματος που ανέρχεται σε € 184,8 εκατ., περιλαμβάνει συνδυασμό μετρητών και μετοχών της ως άνω αγοράστριας. Ειδικότερα, για το σύνολο των μετοχών της INTRASOFT INTERNATIONAL, προβλέπεται, καταβολή μετρητών ύψους € 166,8 εκατ. και μεταβίβαση μετοχών της αγοράστριας εταιρείας αξίας € 18 εκατ.

Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του τελευταίου τριμήνου του 2021, εφόσον έχουν πληρωθεί οι προβλεπόμενοι όροι και αιρέσεις και έχουν χορηγηθεί οι απαραίτητες εγκρίσεις.

Σωκράτης Κόκκαλης: Επωφελής για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη η συναλλαγή

Ο κ. Σωκράτης Κόκκαλης, Ιδρυτής και Πρόεδρος της INTRACOM HOLDINGS, αναφερόμενος στη συναλλαγή, δήλωσε:

«Καθοριστικοί παράγοντες της επιτυχίας της INTRACOM υπήρξαν ανέκαθεν η ταχύτατη προσαρμογή της στο οικονομικό περιβάλλον και η ευελιξία στη μετάβαση σε νέα επιχειρηματικά μοντέλα. Αυτή η συναλλαγή είναι επωφελής για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη: η NETCOMPANY και η INTRASOFT INTERNATIONAL ξεκινούν μια
πολλά υποσχόμενη συνεργασία έχοντας κοινό όραμα, και η INTRACOM με τη σειρά της, έχει την ευκαιρία να αναπτύξει την επενδυτική στρατηγική της σε τομείς αιχμής στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, δημιουργώντας αξία για τους μετόχους της.»

H Net Company

Η Net Company είναι μεγάλη δανέζικη εταιρεία πληροφορικής που εξαπλώνεται στην Ευρώπη. εισηγμένη στο δανέζικο χρηματιστήριο με χρηματιστηριακή αξία 5 δισ. ευρώ. Iδρύθηκε το 2000 από τον σημερινό διευθύνοντα σύμβουλο André Rogaczewski, τον σημερινό επικεφαλής λειτουργιών (COO) Claus Jørgensen και τον Carsten Gomard.

O όμιλος Netcompany που δραστηριοποιείται σε Δανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Νορβηγία, Ολλανδία, Πολωνία και Βιετνάμ, εμφανίζει κύκλο εργασιών άνω των 380 εκατ. Ευρώ.

H Intrasoft International

Eδρεύει στο Λουξεμβούργο και πέρυσι πραγματοποίησε κύκλο εργασιών 197,3 εκατ. ευρώ.  Ιδρύθηκε το 1996 και ειδικεύεται στον τομέα των υπηρεσιών Τεχνολογίας των Πληροφοριών και Επικοινωνιών, παρέχοντας ολοκληρωμένες λύσεις, προϊόντα και υπηρεσίες πληροφορικής υψηλής ποιότητας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, Υπουργεία και Δημόσιους Οργανισμούς σε εθνικό επίπεδο, Χρηματοοικονομικά Ιδρύματα, Τηλεπικοινωνιακούς Οργανισμούς, μεγάλες επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα. Απασχολεί περισσότερα από 2.200 στελέχη υψηλής εξειδίκευσης με άριστες τεχνικές γνώσεις και δεξιότητες, τα οποία εκπροσωπούν 50 διαφορετικές εθνικότητες και κατέχουν περισσότερες από 30 γλώσσες.

Με έδρα το Λουξεμβούργο, έχει φυσική παρουσία μέσω γραφείων, υποκαταστημάτων και θυγατρικών σε 13 χώρες (Βέλγιο, Βουλγαρία, Κύπρος, Δανία, Ελλάδα, Ιορδανία, Κένυα, Λουξεμβούργο, Ρουμανία, Νότια Αφρική, Ηνωμένο Βασίλειο, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Αμερική), ενώ οι διεθνείς της δραστηριότητες εκτείνονται σε πάνω από 70 χώρες παγκοσμίως.

Διαβάστε ακόμη:

Άγγιξαν τα €10,5 εκατ. οι διεθνείς αεροπορικές και οδικές αφίξεις το 8μηνο του 2021 (πίνακας)

Ο Τζεφ Μπέζος ποντάρει για πρώτη φορά στο ηλεκτρονικό εμπόριο της ΝΑ Ασίας – Σε ποια startup επενδύει

Worldline: Οι πρώτες κινήσεις του Gilles Grapinet για τα ελληνικά POS και την Cardlink