Επιχειρήσεις

Υψηλή ζήτηση για το «πράσινο» ομόλογο της ΔΕΗ – Ανεβαίνει ο πήχης της έκδοσης

  • newsroom


Σύμφωνα με πληροφορίες, η έκδοση υπερκαλύπτεται πάνω 6 φορές - Εξετάζεται αύξηση των αντληθέντων κεφαλαίων στα 600 -650 εκατ.ευρώ

Ισχυρό είναι το ενδιαφέρον των επενδυτων για το πρώτο ομόλογο με ρήτρα αειφορίας που εκδίδει η ΔΕΗ. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η έκδοση υπερκαλύπτεται πάνω 6 φορές μέχρι στιγμής, που αντιστοιχεί σε προσφορές σημαντικά άνω των 2,5 δισ. ευρώ.

Υπολογίζεται ότι πάνω απο το 70% είναι οι προσφορές από ξένους θεσμικούς επενδυτές. Το επιτόκιο εκτιμάται να κινηθεί κάτω του 4% καθώς οι εκτιμήσεις οδηγούν προς το 3,875%. Η τελική τιμολόγηση θα διαμορφωθεί μετά το κλείσιμο του βιβλίου προσφορών.

Το βιβλίο προσφορών που άνοιξε την Δευτέρα, κλείνει σήμερα.

Το ομολογιακό δάνειο της ΔΕΗ, με αρχικό στόχο τα 500 εκατομμυρίων, χωρίς εξασφαλίσεις, συνδέεται με στόχους βιωσιμότητας (sustainability-linked bonds) και λήγει το 2026. Με δεδομένο το μεγάλο ενδιαφέρον δεν αποκλείεται το ύψος των κεφαλαίων που θα αντλήσει η ΔΕΗ από την ομολογιακή έκδοση να αυξηθεί προς τα 600 – 650 εκατ.ευρώ. 

Όπως έγραφε το newmoney, η ΔΕΗ σκοπεύει στην εισαγωγή των Ομολογιών Βιωσιμότητας στο Χρηματιστήριο του Δουβλίνου προς διαπραγμάτευση στη Διεθνή Χρηματιστηριακή Αγορά (Global Exchange Market), ή σε κάποιον άλλο τόπο διαπραγμάτευσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τα έσοδα της έκδοσης, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΕΗ στο χρηματιστήριο θα χρησιμοποιηθούν κυρίως για την αποπληρωμή υφιστάμενου δανεισμού και συγκεκριμένα για την αναχρηματοδότηση δύο παλαιότερων κοινοπρακτικών δανείων (300 εκατ. ευρώ) καθώς και για την κάλυψη άλλων αναγκών της ΔΕΗ.

Διαβάστε ακόμη:

Σταϊκούρας: Τι προβλέπουν τα 6 νέα μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων-LIVE

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Οι Ολλανδοί πουλούν το 28% των μετοχών τους – Ολο το παρασκήνιο

Douleutaras: Πώς «κέρδισε» τη χρηματοδότηση από τον Όμιλο Olympia του Πάνου Γερμανού