Στην εξαγορά της φαρμακοβιομηχανίας Ambrx Biopharma έναντι 2 δισ. δολαρίων σε μετρητά προχωρά η Johnson & Johnson, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε τη Δευτέρα.

Η Ambrx Biopharma ειδικεύεται στην ανάπτυξη θεραπειών για τον καρκίνο, τα οποία ονομάζονται ADCs και στοχεύουν άμεσα τα καρκινικά κύτταρα, ελαχιστοποιώντας τη ζημιά που προκαλούν στον υγιή ιστό.

Όπως αναφέρει το CNBC, η συμφωνία ανακοινώθηκε κατά την πρώτη ημέρα του ετήσιου συνεδρίου JPMorgan Healthcare Conference και πλέον η Johnson & Johnson γίνεται άλλη μία φαρμακοβιομηχανία που ποντάρει στα ADCs, έπειτα από ανάλογες κινήσεις που έκαναν κατά το τελευταίο έτος άλλες μεγάλες εταιρείες, όπως οι Pfizer, AbbVie και Merck.

Επίσης, η εξαγορά έρχεται την ώρα που η J&J προσπαθεί να καλύψει ένα κενό εσόδων που αναμένεται το 2025, όταν το κορυφαίο σε πωλήσεις φάρμακό της Stelara, που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της ψωρίασης, θα κληθεί να αντιμετωπίσει ανταγωνισμό από τα γενόσημα.

Η συμφωνία για την εξαγορά προβλέπει ότι η J&J θα καταβάλει 28 δολάρια ανά μετοχή, δηλαδή περίπου το διπλάσιο της τιμής κλεισίματος της μετοχής της Ambrx Biopharma την Παρασκευή, που ήταν 13,63 δολάρια. Η ολοκλήρωση της συμφωνίας αναμένεται να γίνει κατά το α’ εξάμηνο 2024.

Διαβάστε ακόμη

Ηλεκτροπαραγωγή: 3 νέες μονάδες αλλάζουν το τοπίο το 2024 (pics)

Νομοσχέδιο – αιγιαλός: Πλατφόρμα για… καταγγελίες και διαγωνισμοί για παραλίες με «τιμές εφορίας»

Βρετανία – έκθεση: Παραμένουν χαμηλά τα εισοδήματα σε σχέση με την προ Covid-19 εποχή

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ