search icon

Επιχειρήσεις

Jumbο: Δραματικό το 2020 – Μείωση κατά 54% στις πωλήσεις Δεκεμβρίου

Χάθηκε ο πόλεμος με κορωνοϊό και lockdown– Για πρώτη φορά Jumbo και Χριστούγεννα δεν πήγαν μαζί – Διευρύνθηκαν οι συνολικές απώλειες για το 2020

Το αυστηρό απαγορευτικό λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων που επέβαλε, δύο φορές, η ελληνική κυβέρνηση σημείωσε πολλές αναμφισβήτητες επιτυχίες στον υγειονομικό τομέα αλλά τραυμάτισε βαριά το οργανωμένο ελληνικό λιανεμπόριο, αναφέρει σε σημερινή της ανακοίνωση η εταιρεία Jumbο.

Στην ανακοίνωσή του ο όμιλος εκφράζει την ελπίδια κάποια στιγμή η Ελληνική Κυβέρνηση να ανακοινώσει ένα συνεκτικό, καθολικό σχέδιο ισότιμης επαναλειτουργίας του συνόλου των εμπορικών επιχειρήσεων.

Τα στοιχεία του ομίλου για την πορεία του 2020:

Τα εμπορικά καταστήματα στην Ελλάδα έμειναν κλειστά σε δύο μεγάλες και κρίσιμες περιόδους, το Πάσχα και τα Χριστούγεννα του 2020, περιόδους που αντιπροσωπεύουν κάτι λιγότερο από το ένα τρίτο των συνολικών πωλήσεών τους.

Η Ελλάδα είχε επιλέξει να προχωρήσει σε απαγορευτικό λειτουργίας των καταστημάτων (lockdown) τον Νοέμβριο, με στόχο να επαναλειτουργήσει η Χριστουγεννιάτικη αγορά τον Δεκέμβριο.

Το Δεκέμβριο το επιδημιολογικό φορτίο ανέτρεψε αυτή την πολιτική. Παρά την αλλαγή των αρχικών σχεδιασμών, πρακτικά ουδεμία εναλλακτική πολιτική εφαρμόστηκε ως προς το λιανεμπόριο. Ως αποτέλεσμα ήρθε το απόλυτο -χωρίς χρονικό ορίζοντα- απαγορευτικό λειτουργίας των οργανωμένων καταστημάτων, περιλαμβανομένου και του Ιανουαρίου του 2021.

Διαβάστε ακόμη: 

Εθνική Ασφαλιστική: Σενάρια επί σεναρίων για μια πώληση που… έχει αργήσει έξι χρόνια

Ebury: «Φρένο» στο ράλι του ευρώ μετά την επιστροφή των lockdown

Ανοίγει κι άλλο η «ομπρέλα» προστασίας για τις επιταγές

Exit mobile version