search icon

Επιχειρήσεις

Kαφές: Πώς οι κόκκοι που αναπτύσσει μία γαλλική startup αλλάζουν το παιχνίδι

Η εταιρεία διαθέτει δύο προγράμματα αναπαραγωγής φυτών: το «Robustica» και μια ποικιλία Arabica

Η άνοδος της θερμοκρασίας στον πλανήτη έχει αρνητικό αντίκτυπο στην παραγωγή κόκκων καφέ, αλλά μια γαλλική startup που επικεντρώνεται στην ανάπτυξη κλιματικά έξυπνων πολυετών καλλιεργειών επιδιώκει να δώσει λύση στο πρόβλημα.

Όπως εξηγείται στο AgFunderNews, η Amatera έλαβε χρηματοδότηση από έναν βραχίονα της εταιρείας τροφίμων και ποτών Paulig για να διερευνήσει το μέλλον του καφέ.

Η Amatera ιδρύθηκε τον Μάιο του 2022 από τον Omar Dekkiche και την CTO Dr. Lucie Kriegshauser. Η εταιρεία διαθέτει δύο προγράμματα αναπαραγωγής φυτών: το «Robustica», το οποίο είναι μια ποικιλία Robusta χωρίς πικρία, και μια ποικιλία Arabica που είναι φυσική χωρίς καφεΐνη, ανέφερε το AgFunderNews.

Ο Ryan Lee της AgFunder δήλωσε ότι η Amatera έχει μια επιταχυνόμενη πλατφόρμα ανακάλυψης χαρακτηριστικών και αναπαραγωγής φυτών που «έχει τη δυνατότητα να αναπτύξει πιο ανθεκτικές στο κλίμα καλλιέργειες και να βγει στην αγορά πιο γρήγορα από [εταιρείες που χρησιμοποιούν] παραδοσιακές μεθόδους αναπαραγωγής».

Και τα δύο προγράμματα βασίζονται στην καλλιέργεια φυτικών κυττάρων, η οποία είναι η μέθοδος ανάπτυξης φυτικών κυττάρων in vitro σε καλλιέργεια σε αντίθεση με την καλλιέργεια ώριμων φυτών σε νερό ή έδαφος. Η πλατφόρμα αναπαραγωγής χωρίς ΓΤΟ προκαλεί αυθόρμητη γενετική παραλλαγή χρησιμοποιώντας φυσικές και χημικές προσεγγίσεις χωρίς να βασίζεται στην επεξεργασία γονιδίων.

Με άλλα λόγια, θα μπορούσαμε να πούμε ότι επιταχύνουν τις φυσικές διακυμάνσεις και την εξέλιξη σε ένα εργαστήριο και επιλέγουν τα πιο επιθυμητά αποτελέσματα από αυτή τη διαδικασία, αντί να χειρίζονται άμεσα τα γονίδια και να καταλήγουν σε γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς.

Όπως και να έχει είναι ξεκάθαρο ότι η κατανάλωση καφέ έχει γίνει τάση, κάτι περισσότερο από το να παίρνεις απλώς μια δόση καφεΐνης.

«Με τα ποτά και τα σνακ να γίνονται απαραίτητα προϊόντα με cool αποτύπωμα, ο καφές έχει γίνει σταθερή επιλογή για προσιτή πολυτέλεια και έκφραση τρόπου ζωής», είπε στο CNBC η Κλερ Λάνκαστερ, επικεφαλής προβλέψεων τροφίμων και ποτών στην εταιρεία πρόβλεψης καταναλωτών και προϊόντων WGSN.

Διαβάστε ακόμη 

Eurobank Equities: Αισιοδοξία για τις ελληνικές τράπεζες και αύξηση των τιμών στόχων (πίνακας)

Σκυλακάκης: Όλα τα αυθαίρετα που χτίζονται στο εξής θα κατεδαφίζονται (vid)

Ο ωρολογοποιός που έσπασε την κυριαρχία των Ελβετών από ένα μικρό απομακρυσμένο νησί

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

Exit mobile version