Ικανοποιητικά κινήθηκε η αγορά φέτος, ενώ ο τζίρος των καταστημάτων ήταν μεγαλύτερος από την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, όπως σημείωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά, Βασίλης Κορκίδης.

Ο κ. Κορκίδης, μιλώντας σην ΕΡΤ, ανέφερε ότι «ο τζίρος το 2019 ήταν 3,6 δισ. και φέτος υπολογίζεται να είναι κοντά στο 85% του τζίρου αυτού».

Παράλληλα επεσήμανε ότι «Η κίνηση στην αγορά ενισχύθηκε αυτή την εβδομάδα και από την καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων στον ιδιωτικό τομέα, που υπολογίζεται στο 1,7 δισ.».

Υπογράμμισε δε, ότι τα αυστηρά μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού δεν επηρέασαν το εμπόριο, όπου, όπως είπε, η παραβατικότητα είναι ελάχιστη. «Οι κανόνες είναι για να τηρούνται κι όχι για να παραβιάζονται», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κορκίδης, υποστηρίζοντας ότι «θέλουμε ανοιχτές πόρτες έστω και με αυστηρά μέτρα».

Κουράσης για εστίαση: Καλή η κίνηση τις γιορτές- Να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός

Καλή ήταν η κίνηση στον τομέα της εστίασης, σύμφωνα με τον Γιώργο Κουράση, γγ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ), ο οποίος επεσήμανε ότι η εστίαση πειθαρχεί και τηρεί αυστηρά τα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού.

Ταυτόχρονα σημείωσε ότι η πλειονότητα των εργαζομένων στην εστίαση είναι εμβολιασμένοι, ενώ επανέλαβε την πρόταση της ΠΟΕΣΕ προς την πολιτεία να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός όλων των εργαζομένων.

Όσον αφορά τον τουρισμό και ιδιαίτερα τους χειμερινούς προορισμούς, είπε ότι η κίνηση έφτασε στα επίπεδα του 2019, και η πληρότητα των ξενοδοχείων στο 100%.

Ωστόσο, ανέφερε ότι υπάρχει μια ανησυχία για το τι θα γίνει την επόμενη μέρα, ποια μέτρα θα αποφασιστούν και πότε θα τεθούν σε εφαρμογή.

«Οι επιχειρήσεις που θα πληγούν εκ νέου θα πρέπει να στηριχθούν από την πολιτεία για να επιζήσουν, κι αυτές και οι εργαζόμενοί τους¨, υπογράμμισε ο κ. Κουράσης.

Διαβάστε ακόμη:

Πάνος Δάβαρης: Ξανά στο σφυρί οι μετοχές του στις «Χιουντάι Ελλάς» και «ΚΙΑ Ελλάς»

Μέρισμα 250 ευρώ, επιδόματα, συντάξεις: Ποιες πληρωμές θα γίνουν μέχρι την Παρασκευή (vid)

Το ντηλ της HSBC, ο χριστουγεννιάτικος καυγάς μιας τράπεζας και τα καλά «χαρτάκια» του 2021