Επιχειρήσεις

Κρίνεται αύριο στο δικαστήριο η σωτηρία της Creta Farms

  • newsroom


Είχε ορισθεί δικάσιμος στις 20 Μαρτίου που ματαιώθηκε λόγω κορωνοϊού - Οποιαδήποτε περαιτέρω καθυστέρηση διακινδυνεύει το όλο εγχείρημα της διάσωσης, αναφέρουν πηγές της εταιρείας

Στο Πρωτοδικείο Ρεθύμνου με την εκδίκαση της αίτησης για την υπαγωγή της στο άρθρο 106 του Πτωχευτικού Κώδικα και και την έγκριση του επιχειρηματικού σχεδίου αναμένεται να κλείσει αύριο Παρασκευή το τελευταίο κεφάλαιο της διάσωσης της Creta Farms.

Είχε ορισθεί δικάσιμος, στις 20 Μαρτίου η οποία όμως ματαιώθηκε, λόγω των μέτρων περιορισμού για την πανδημία.

Όπως αναφέρουν πηγές της εταιρείας, «η καθυστέρηση που προκλήθηκε από το κλείσιμο των δικαστηρίων λόγω των μέτρων προστασίας από την πανδημία είναι κατανοητή, αλλά όχι αμελητέα. Απαιτείται τώρα αποφασιστικότητα και ταχύτητα στις διαδικασίες από το δικαστικό σώμα, καθώς οποιαδήποτε περαιτέρω καθυστέρηση πέραν του καλοκαιριού διακινδυνεύει το όλο εγχείρημα της διάσωσης της εταιρίας, με σημαντικές προεκτάσεις στην τοπική κοινωνία και οικονομία. Με βάση τα παραπάνω, εκτός του ότι δεν στοιχειοθετείται πλέον καμία αντίδραση από το προηγούμενο ιδιοκτησιακό καθεστώς, τυχόν αίτημα αναβολής της δίκης, μπορεί να εκληφθεί μόνο ως προσπάθεια κωλυσιεργίας και υπονόμευσης του εγχειρήματος διάσωσης της Creta Farms».

Η Creta Farms πήρε από την Επιτροπή Aνταγωνισμού και τις πιστώτριες τράπεζες το «πράσινο φως» για την ενίσχυσή της με ρευστότητα ύψους 2 εκατ. ευρώ, μετά τη στρατηγική συμφωνία που έχει επιτευχθεί με την Impala Hellas συμφερόντων της Bella Bulgaria του επιχειρηματία Δημήτρη Βιντζηλαίου.  Για τα 2 αυτά εκατομμύρια η IMPALA έχει ενεχυριάσει τις μετοχές της.

Οι όροι που επιβάλλει το σχέδιο εξυγίανσης θα καταστήσουν την επιχείρηση βιώσιμη. Σύμφωνα με αυτό, η νέα Creta Farms εκτιμάται ότι θα επιτύχει ετήσιο ρυθμό αύξησης πωλήσεων άνω του 10% με στόχο τον τριπλασιασμό του κύκλου εργασιών της εταιρείας μέσα στην επόμενη δεκαετία (στόχος 130 εκατ. ευρώ).

Απόρρητο Απόρρητο