Στην πώληση του ξενοδοχείου Sheraton Rhodes Resort έναντι 43,8 εκατ. ευρώ προς την «Azora FCR Rhodes AE», θυγατρική του ισπανικού επενδυτικού ομίλου «AZORA GROUP», προχώρησε ο Όμιλος Λάμψα. Η πώληση αυτή, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, αποτελεί στρατηγική κίνηση του Ομίλου που σκοπεύει στην επικέντρωσή του σε κεντρικά ξενοδοχεία πόλεων και την ενίσχυση της θέσης της τόσο επιχειρηματικά, όσο και κεφαλαιακά.

Συγκεκριμένα, ο Όμιλος ΛΑΜΨΑ αναφέρει:

“Η «Εταιρεία Ελληνικών Ξενοδοχείων ΛΑΜΨΑ Α.Ε.», σε εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 17 του Κανονισμού με αριθμό 596/2014 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, καθώς και των άρθρων 4.1.3.1 και 4.1.3.6 του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι στο πλαίσιο της επιχειρηματικής πολιτικής της, και προς το σκοπό να επικεντρωθεί η δραστηριότητά της σε κεντρικά ξενοδοχεία πόλεων και να ενισχύσει την θέση της τόσο επιχειρηματικά όσο και κεφαλαιακά, προέβη την 3η Αυγούστου 2022 στην υπογραφή συμβολαίων για την πώληση, του ακινήτου επί του οποίου λειτουργεί το Ξενοδοχείο Sheraton Rhodes Resort, που βρίσκεται στην κοινότητα Ιαλυσού Ρόδου, έναντι τιμήματος σαράντα τριών εκατομμυρίων, οκτακοσίων χιλιάδων ευρώ (43.800.000 ευρώ), το οποίο συμπεριλαμβάνει το ακίνητο και τον εξοπλισμό, προς την ανώνυμη εταιρία με την επωνυμία “AZORA FCR RHODES ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και τον διακριτικό τίτλο «AZORA FCR RHODES AE».

Η ως άνω εταιρεία είναι θυγατρική του Ισπανικού Ομίλου «AZORA GROUP» που δραστηριοποίται σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και επενδύσεις ακινήτων. Το τίμημα της πώλησης χρησιμοποιήθηκε εν μέρει για την πλήρη εξόφληση του Ομολογιακού Δανείου της Alpha Bank.

Η «Εταιρεία Ελληνικών Ξενοδοχείων ΛΑΜΨΑ Α.Ε.» θα συνεχίσει την λειτουργία του ξενοδοχείου μέχρι το τέλος της θερινής περιόδου”.

Σε νεότερη ανακοίνωση η Λάμψα αναφέρεται ότι η πώληση αυτή αποτελεί στρατηγική κίνηση του Ομίλου, που σκοπεύει στην επικέντρωσή της σε κεντρικά ξενοδοχεία πόλεων και την ενίσχυση της θέσης της τόσο επιχειρηματικά, όσο και κεφαλαιακά.

«Η Λάμψα επιθυμεί να συγχαρεί τους νέους επενδυτές για την αγορά τους ευχόμενη κάθε επιτυχία για την επένδυση αυτή που είναι και ψήφος εμπιστοσύνης στον Ελληνικό νησιωτικό τουρισμό», καταλήγει η ανακοίνωση.

Διαβάστε ακόμη

Χρήστος Μεγάλου: «Αυτοί είναι οι νέοι στόχοι για το 2022» – Πώς συγκρίνεται η Τράπεζα Πειραιώς με τον ανταγωνισμό

Ποια είναι τα επικρατέστερα σενάρια για αναδρομικά, αυξήσεις και 13η σύνταξη

Χρηματιστήριο Αθηνών: Αλλαγές στους δείκτες της Αγοράς Μετοχών